Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Η Λεύκανση των Δοντιών Παραμένει μία από τις Δημοφιλέστερες Οδοντικές Θεραπείες

Θέλετε να έχετε ωραία εμφάνιση. Για κάποιους αυτό σημαίνει όμορφα ρούχα ή μια επίσκεψη στο κομμωτήριο, ενώ για άλλους σημαίνει απλώς λευκότερο χαμόγελο. Μια έρευνα σε οδοντιάτρους ασχολούμενους με την αισθητική οδοντιατρική, που διεξήχθη το 2007 από την Αμερικανική Ακαδημία Αισθητικής Οδοντιατρικής, έδειξε ότι οι διαδικασίες λεύκανσης αυξάνονται κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, υπάρχει αύξηση της τάξης του 15% σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2005. (1)
 
Υπάρχουν πολλές επιλογές λεύκανσης, όπως λεύκανση στο οδοντιατρείο και στο σπίτι, αλλά και μη συνταγογραφούμενα προϊόντα λεύκανσης, όπως λευκαντικές οδοντόκρεμες, λευκαντικές λωρίδες και στυλό λεύκανσης, καθώς και λευκαντικά στοματικά διαλύματα. Είναι σημαντικό να συμβουλευθείτε τον οδοντίατρό σας, ο οποίος θα σας προτείνει τη θεραπεία που είναι καλύτερη για σας. Ο οδοντίατρός σας θα εξετάσει την απόχρωση των δοντιών σας και θα σας προτείνει την καλύτερη λύση για να γίνουν λευκότερα και πιο ελκυστικά.
 
Λεύκανση στο οδοντιατρείο – Αυτός ο τύπος λεύκανσης πραγματοποιείται στο οδοντιατρείο σε μία ή δύο επισκέψεις, με τη χρήση ναρθήκων λεύκανσης ή με λέιζερ. Η λεύκανση με νάρθηκες απαιτεί τη λήψη του αποτυπώματος των δοντιών ώστε να κατασκευαστούν εξατομικευμένοι νάρθηκες που ταιριάζουν στην οδοντοστοιχία του ασθενή. Αυτή η διαδικασία μπορεί να απαιτεί αρκετές επισκέψεις ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο λεύκανσης. Το ζελέ λεύκανσης τοποθετείται στο νάρθηκα και κατόπιν στα δόντια. Ο εξατομικευμένος νάρθηκας περιορίζει την επαφή του ζελέ με τον ιστό των ούλων.

Για τη λεύκανση με λέιζερ, ο οδοντίατρος τοποθετεί ένα ελαστικό προστατευτικό ή ένα ειδικό ζελέ που καλύπτει τον ιστό των ούλων. Κατόπιν, εφαρμόζει το ζελέ λεύκανσης στα δόντια για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η υπεριώδης ακτινοβολία του λέιζερ χρησιμοποιείται για να ενεργοποιήσει τον λευκαντικό παράγοντα του ζελέ. Γι’ αυτή τη διαδικασία απαιτούνται αρκετές επισκέψεις. Η λεύκανση με λέιζερ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, αλλά πιο δαπανηρή από τη λεύκανση στο σπίτι. Επίσης, υπάρχουν σετ λεύκανσης που εφαρμόζονται στο σπίτι, μετά τις επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Λεύκανση στο σπίτι – Προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον οδοντίατρό σας, ο οποίος θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την κατάλληλη μέθοδο λεύκανσης στο σπίτι, ανάλογα με την απόχρωση των δοντιών σας. Το αποτύπωμα των δοντιών σας θα βοηθήσει στην κατασκευή του ειδικού νάρθηκα λεύκανσης. Κατόπιν θα σας υποδειχθεί ο τρόπος χρήσης αυτού του συστήματος. Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται μία ή δύο φορές την ημέρα για μία με δύο εβδομάδες, ενώ ταυτόχρονα ελέγχεται και η ευαισθησία των δοντιών. Η λεύκανση στο σπίτι απαιτεί περισσότερο χρόνο συγκριτικά με τη λεύκανση στο οδοντιατρείο.

Μη συνταγογραφούμενα προϊόντα λεύκανσης– Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται από εσάς, γι' αυτό και είναι σημαντικό να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης και τι ακριβώς πρέπει να κάνετε. Τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνουν λωρίδες λεύκανσης, προκατασκευασμένους νάρθηκες, προϊόντα τύπου στυλό, οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα.
Οι λωρίδες λεύκανσης περιέχουν τον λευκαντικό παράγοντα στις ταινίες. Οι λωρίδες αυτές τοποθετούνται στα δόντια μέχρι και δύο φορές την ημέρα για 30 λεπτά για διάστημα δύο εβδομάδων.
Οι προκατασκευασμένοι νάρθηκες περιέχουν το ενεργό λευκαντικό συστατικό που τοποθετείται στην άνω και κάτω θήκη. Οι νάρθηκες αυτοί τοποθετούνται για 30-60 λεπτά καθημερινώς για 10 ημέρες.
Τα προϊόντα λεύκανσης τύπου στυλό ουσιαστικά εφαρμόζονται απευθείας πάνω στην επιφάνεια του δοντιού. Εφαρμόζονται για αρκετές μέρες, ανάλογα με τον τύπο τους.
Οι οδοντόκρεμες με υπεροξείδιο εκθέτουν τα δόντια στο ενεργό λευκαντικό συστατικό για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Τα στοματικά διαλύματα με ενεργό λευκαντικό συστατικό παρέχουν και αυτά μικρότερη έκθεση των δοντιών στον λευκαντικό παράγοντα. Συμβουλευθείτε τον οδοντίατρό σας για να μάθετε ποιο στοματικό διάλυμα λεύκανσης είναι καλύτερο για εσάς. Πρέπει να προστεθούν περισσότερες πληροφορίες για τις οδοντόκρεμες ευρείας κατανάλωσης που αφαιρούν τις χρώσεις από τα δόντια και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Παραπομπές:
Πληροφορίες που αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα της Αμερικανικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής – www.aacd.com/index.php?module=cms&page=56.

© Colgate-Palmolive Company 2011

Αισθητική Οδοντιατρική

ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.