Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Οδοντικές Γέφυρες και Στοματική Υγεία

Όπως είναι γνωστό, η απουσία ενός δοντιού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην επικοινωνία, στην ομιλία ή ακόμη και στη δήξη και στο φαγητό. Για αυτό είναι απαραίτητο να επισκεφθούμε τον οδοντίατρό μας για να εξετάσουμε τις επιλογές αντικατάστασης.
Οι οδοντικές γέφυρες χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική για την αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν συνδέοντας τα παρακείμενα δόντια. Τα παρακείμενα δόντια ονομάζονται στηρίγματα και εκείνο που το αντικαθιστά ονομάζεται τεχνητό δόντι.

Γιατί είναι Σημαντικές οι Οδοντικές Γέφυρες;
Οι οδοντικές γέφυρες αποκαθιστούν το χαμόγελό σας και συμβάλλουν στη διατήρηση του σχήματος του προσώπου σας. Επίσης, βοηθούν στη σωστή μάσηση της τροφής, στην ομιλία και στην κατάλληλη τοποθέτηση των σιαγόνων κατά τη δήξη, προλαμβάνοντας τη μετακίνηση ή τη δημιουργία κενών μεταξύ των άλλων δοντιών.

Ποιοι Τύποι Οδοντικής Γέφυρας υπάρχουν;
Οι τρεις πιο διαδεδομένοι τύποι είναι οι εξής:

1. Παραδοσιακή Γέφυρα — Πρόκειται για τον δημοφιλέστερο τύπο γέφυρας και κατασκευάζεται από κεραμικό υλικό ή από πορσελάνη και μέταλλο.  Περιλαμβάνει μια κορώνα για τα παρακείμενα δόντια (δόντια στήριξης), μεταξύ των οποίων παρεμβάλλεται το τεχνητό δόντι.

2. Γέφυρες με Πρόβολο — Αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται σε περίπτωση απουσίας δύο δοντιών σε κάθε πλευρά του δοντιού που λείπει. Τα παρακείμενα δόντια στήριξης προετοιμάζονται και το τεχνητό δόντι τοποθετείται στο τέλος της στοίχισης.

3. Γέφυρες Ρητίνης — Αυτός ο τύπος γέφυρας αποτελείται από ένα μεταλλικό πλαίσιο, όπου προσαρτάται το ψεύτικο δόντι, ή από πορσελάνινα πτερύγια που επικολλούνται στα δύο δόντια στήριξης.  Αποτελεί μια συντηρητική εναλλακτική επιλογή της παραδοσιακής.

Πόσο Κοστίζουν και Τί Διάρκεια Ζωής Έχουν;
Το μέσο κόστος μιας γέφυρας ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των μονάδων και την περιοχή της χώρας στην οποία ζείτε. Οι περισσότερες οδοντιατρικές ασφάλειες καλύπτουν μέρος της δαπάνης. Οι γέφυρες μπορούν να κρατήσουν για πολλά χρόνια, αν συντηρηθούν σωστά με επαγγελματικό έλεγχο και καθαρισμό.

Τί Περιλαμβάνουν οι Επισκέψεις στον Οδοντίατρό μου;
Κατά την πρώτη επίσκεψη, ο οδοντίατρος θα αρχίσει να αφαιρεί το σμάλτο από τα δόντια στήριξης, ώστε να τα προετοιμάσει για την τοποθέτηση της κορώνας. Μετά θα ληφθεί το αποτύπωμα των δοντιών για να δημιουργηθούν η γέφυρα, οι κορώνες και το τεχνητό δόντι στο οδοντιατρικό εργαστήριο. Ο οδοντίατρός σας θα κατασκευάσει μια προσωρινή γέφυρα, την οποία θα φοράτε μέχρι να κατασκευαστεί η μόνιμη.

Στην επόμενη επίσκεψη αφαιρείται η προσωρινή γέφυρα και τοποθετείται η νέα μόνιμη, ενώ ελέγχεται η καλή εφαρμογή της. Ενδεχομένως να προγραμματιστούν και άλλες επισκέψεις για να διασφαλιστεί η σωστή και σταθερή τοποθέτηση της γέφυρας.

Συντήρηση της Οδοντικής Γέφυρας
Πρέπει να φροντίζετε τη μόνιμη γέφυρα όπως και τα μόνιμα δόντια. Πρέπει να καθαρίζετε σωστά την περιοχή μεταξύ των δοντιών και του τεχνητού δοντιού με μεσοδόντιο βουρτσάκι ή/και με οδοντικό νήμα. Επίσης, είναι σημαντικό να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα με φθοριούχο οδοντόκρεμα.

Ο καθαρισμός της γέφυρας θα μειώσει την πιθανότητα τερηδόνας και δημιουργίας φλεγμονής στον ιστό των ούλων. Συστήνεται η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρό σας για έλεγχο και επαγγελματικό καθαρισμό.

© Copyright Colgate-Palmolive Company 2011

Σχετικά Βίντεο

Σχετικοί Οδηγοί

Καλή Στοματική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Καλή Στοματική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ένας οδηγός για την οδοντική ανάπτυξη του παιδιού σας από τη γέννηση έως την ηλικία των 18 ετών.

Σχετικά Προϊόντα

Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας Κατηγορίες

ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.