Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Θέλω να Μάθω Περισσότερα για τις Κορώνες

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν τοποθετήσει μια κορώνα για να αντικαταστήσουν ένα δόντι που λείπει ή να ενισχύσουν ένα αδύναμο δόντι. Η κορώνα εφαρμόζεται πάνω στο δόντι παρέχοντάς του προστασία και υποστήριξη.

Είδη Υλικών Κατασκευής Κορωνών
Ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους, οι κορώνες μπορεί να είναι:
1. Ολοκεραμικές (με βάση την πορσελάνη)
2. Μεταλλοκεραμικές
3. Με κράμα χρυσού
4. Από μεταλλικό κράμα

Οι ολοκεραμικές κορώνες έχουν ως βάση την πορσελάνη και συνιστώνται για την αποκατάσταση των εμπρόσθιων δοντιών, καθώς εναρμονίζονται πλήρως με το χρώμα της φυσικής οδοντοστοιχίας. Η προσάρτηση της πορσελάνης στο δόντι μπορεί να απαιτεί την αφαίρεση μέρους της επιφάνειας του δοντιού από τον οδοντίατρο ή τον προσθετολόγο. Ωστόσο, το υλικό μπορεί να σπάσει σε περίπτωση δυνατής δήξης, παρότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στη φθορά.

Η μεταλλοκεραμική κορώνα συνδέεται με το εξωτερικό μέρος μιας μεταλλικής κατασκευής παρέχοντας ενίσχυση αλλά και στεγανότητα στο δόντι, μειώνοντας την πιθανότητα επανεμφάνισης τερηδόνας. Η μεταλλοπορσελάνη παρέχει μεγαλύτερη προστασία από την πορσελάνη. Για την τοποθέτησή της ενδέχεται να χρειαστεί η αφαίρεση πολύ μικρού τμήματος της επιφάνειας του δοντιού. Ωστόσο, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό και δυνατό υλικό.

Οι κορώνες από κράμα χρυσού κατασκευάζονται από χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα και αποτελούν ένα ισχυρό υλικό που θα προσκολληθεί στο δόντι. Το κράμα χρυσού είναι ανθεκτικό στη φθορά και στη θραύση και δεν φθείρει τα δόντια με τα οποία έρχεται σε επαφή. Το υλικό αυτό είναι εξαιρετικά βιοσυμβατό με τον ιστό των ούλων.

Οι κορώνες από μεταλλικό κράμα περιέχουν μη ευγενή μέταλλα, τα οποία προσφέρουν μεγάλη στήριξη στην κορώνα και στα δόντια και είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στη διάβρωση. Κατά την προετοιμασία του δοντιού πριν από την τοποθέτηση της κορώνας από μεταλλικό κράμα, ο οδοντίατρος ή ο προσθετολόγος αφαιρεί το μικρότερο δυνατό υγιές τμήμα του δοντιού. Το υλικό είναι ανθεκτικό στη φθορά και δεν φθείρει τα δόντια με τα οποία έρχεται σε επαφή.

Η Νέα Τεχνολογία στις Κορώνες
Η τεχνολογία CAD/CAM, δηλαδή ο σχεδιασμός και η κατασκευή με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους οδοντιάτρους και τους οδοντοτεχνίτες να κατασκευάσουν ακριβείς φόρμες και μεγέθη για διάφορες οδοντικές κατασκευές, όπως ένθετα, επένθετα, κορώνες και γέφυρες. Η τρισδιάστατη εικόνα των δοντιών και των ούλων επιτρέπει στον ειδικό να δημιουργήσει το ακριβές σχέδιο μιας οδοντικής κατασκευής ή μιας κορώνας. Ωστόσο, το υψηλό κόστος αυτής της τεχνολογίας δεν επιτρέπει την εφαρμογή της από όλους τους οδοντιάτρους. Παρόλα αυτά, με την τεχνολογία αιχμής CAD/CAM απαιτούνται λιγότερες επισκέψεις.

Γιατί Χρειάζομαι Κορώνα;
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο οδοντίατρος θα διαπιστώσει αν συντρέχει κάποιος από τους παρακάτω λόγους και αναλόγως θα συστήσει την τοποθέτηση κορώνας αν ένα δόντι είναι σπασμένο, αν έχει φθαρεί και αποδυναμωθεί το σμάλτο, αν λείπει δόντι και συνιστάται η τοποθέτηση γέφυρας, αν έχει ολοκληρωθεί η ενδοδοντική θεραπεία και η κορώνα είναι αναγκαία για να καλύψει το δόντι, για να βελτιωθεί η αισθητική όψη ενός δοντιού, ή αν χρειάζεται για να καλυφθεί ένα οδοντικό εμφύτευμα.

Ποια είναι τα Επόμενα Βήματα;
Αν ο οδοντίατρος συστήσει την τοποθέτηση κορώνας, ρωτήστε τον για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει. Στη συνέχεια, ζητήστε να μάθετε για τη διάρκεια της διαδικασίας και για το τι χρειάζεται να κάνετε από την πλευρά σας ώστε να εξασφαλίσετε την επιτυχία των συνεδριών.

2011 Colgate-Palmolive Company

Σχετικά Βίντεο

Σχετικοί Οδηγοί

Καλή Στοματική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Καλή Στοματική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ένας οδηγός για την οδοντική ανάπτυξη του παιδιού σας από τη γέννηση έως την ηλικία των 18 ετών.

Σχετικά Προϊόντα

Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας Κατηγορίες

ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.