Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Επίσκεψη στον Οδοντίατρο – Τί να Περιμένετε από την Επίσκεψη στον Οδοντίατρο

Προετοιμαστείτε για την Επίσκεψη στον Οδοντίατρο.
Καταρχήν είναι σημαντικό να έχετε έναν οδοντίατρο με τον οποίο να αισθάνεστε άνετα. Όταν βρείτε τον οδοντίατρο που σας ταιριάζει, κλείστε ένα ραντεβού μαζί του για έλεγχο, πριν εμφανιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη, ο οδοντίατρος, θα καταγράψει το πλήρες ιατρικό ιστορικό σας. Εάν η κατάσταση της υγείας σας μεταβληθεί με την πάροδο του χρόνου, πρέπει απαραιτήτως να τον ενημερώσετε.

Οι περισσότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο γίνονται για έλεγχο. Η ιδανική συχνότητα για τον έλεγχο είναι κάθε έξι μήνες. Έτσι διατηρούνται τα δόντια σας καθαρά, γίνονται ανθεκτικότερα και προλαμβάνονται τα επώδυνα προβλήματα.

 • Ο Επιμελής Καθαρισμός
  Κάθε φορά που πηγαίνουμε για έλεγχο στο οδοντιατρείο σημαίνει ότι κάνουμε έναν επιμελή καθαρισμό. Με τα κατάλληλα εργαλεία, ο οδοντίατρος φτάνει κάτω από την παρυφή των ούλων και αφαιρεί την πέτρα και τα κατάλοιπα που προκαλούν τις παθήσεις των ούλων, τις φθορές των δοντιών, τη δυσάρεστη αναπνοή και άλλα προβλήματα.
 • Ο Ολοκληρωμένος 'Ελεγχος
  Ο οδοντίατρος ελέγχει τα δόντια, τα ούλα και το στόμα και ανιχνεύει αν υπάρχουν φθορές ή άλλα προβλήματα. Ο στόχος του είναι να διασφαλίσει την καλή στοματική υγεία και να προλάβει την επιδείνωση των προβλημάτων με την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.
 • Ακτινογραφίες
  Ανάλογα με την ηλικία σας, το μέγεθος του προβλήματος που έχετε και τον κίνδυνο να επιδεινωθεί, ο οδοντίατρος μπορεί να χρειαστεί να κάνει ακτινογραφίες για να εντοπίσει προβλήματα που δεν ανιχνεύονται με άλλο τρόπο: βλάβες της γνάθου, έγκλειστα δόντια, αποστήματα, κύστες ή όγκοι, φθορές ανάμεσα στα δόντια. Τα σύγχρονα οδοντιατρεία διαθέτουν μηχανήματα που δεν διαχέουν περισσότερη ακτινοβολία από αυτήν που δέχεστε όταν εκτεθείτε μια ημέρα στον ήλιο ή όταν το Σαββατοκύριακο δείτε λίγο περισσότερο τηλεόραση. Προληπτικά πρέπει να φοράτε προστατευτική ποδιά μολύβδου και αν είστε έγκυος ενημερώστε τον οδοντίατρό σας, γιατί κατά την εγκυμοσύνη οι ακτινογραφίες γίνονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

  Ο οδοντίατρός σας μπορεί να χρειαστεί Πανοραμική Ακτινογραφία ή Panorex. Αυτού του τύπου η αποτύπωση καταγράφει σε μία μόνο εικόνα την επάνω και την κάτω γνάθο και βοηθάει το γιατρό να κατανοήσει τη δήξη σας (τον τρόπο που συγκλίνουν οι οδοντοστοιχίες) και τις δυσαρμονίες των οδοντοστοιχιών σας.

Κάθε Πότε Πρέπει να Επισκέπτομαι τον Οδοντίατρο;
Αν τα δόντια και τα ούλα σας βρίσκονται σε καλή κατάσταση, μια επίσκεψη κάθε έξι μήνες αρκεί. Αν στο ενδιάμεσο διάστημα εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα –σφράγισμα, εξαγωγή φρονιμίτη, ράγισμα της στεφάνης- πρέπει να σπεύσετε να κλείσετε ραντεβού. Και μην παραλείπετε να ρωτάτε τον οδοντίατρό σας όταν χρειάζεστε οδηγίες και πληροφορίες.

Σχετικά Βίντεο

Σχετικοί Οδηγοί

Καλή Στοματική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Καλή Στοματική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ένας οδηγός για την οδοντική ανάπτυξη του παιδιού σας από τη γέννηση έως την ηλικία των 18 ετών.

Σχετικά Προϊόντα

Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας Κατηγορίες

ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.