Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Αφαίρεση Δοντιού / Εξαγωγή

Γιατί οδηγούμαστε στην εξαγωγή δοντιών?
Τα δόντια εξάγονται για διάφορους λόγους:

  • Η τερηδόνα έχει φτάσει βαθιά μέσα στο δόντι
  • Η μόλυνση έχει καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος του δοντιού ή του οστού που το περιβάλλει.
  • Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για όλα τα δόντια σας μέσα στο στόμα.

Πολλοί οδοντίατροι προτείνουν την εξαγωγή των έγκλειστων δοντιών που έχουν ανατείλει μερικώς. Βακτήρια μπορεί να εισβάλουν γύρω από ένα τέτοιο δόντι και να προκαλέσουν λοίμωξη, η οποία μπορεί να επεκταθεί στο οστό που το περιβάλλει και να εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση. Το έγκλειστο δόντι συνεχίζει να προσπαθεί να βρει διέξοδο μέσα από τον ιστό του ούλου ακόμα και αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να το «φιλοξενήσει». Αυτή η συνεχής πίεση από την προσπάθεια έκφυσης του δοντιού μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις ρίζες των διπλανών δοντιών. Η εξαγωγή ενός έγκλειστου δοντιού μπορεί να αποτρέψει την μόλυνση, και τη ζημιά στα διπλανά δόντια και οστά και να γλιτώσει από πόνο τα επόμενα χρόνια.

Πώς γίνεται η εξαγωγή των δοντιών?
Πριν την εξαγωγή του δοντιού, ο οδοντίατρος λαμβάνει το ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό του ασθενή και κάνει τις απαραίτητες ακτινογραφίες.

Οι ακτινογραφίες δείχνουν το μέγεθος, το σχήμα και την θέση του δοντιού καθώς και το περιβάλλον οστό. Από τις πληροφορίες αυτές ο οδοντίατρος μπορεί να προβλέψει τον βαθμό δυσκολίας της διαδικασίας και να αποφασίσει αν πρέπει να παραπέμψει το περιστατικό στον αρμόδιο ειδικό που λέγεται γναθοχειρουργός.

Πριν την εξαγωγή, η περιοχή γύρω από το δόντι αναισθητοποιείται. Οι οδοντίατροι χρησιμοποιούν ένα τοπικό αναισθητικό για να μουδιάσουν την περιοχή του στόματος στην οποία θα πραγματοποιηθεί η εξαγωγή.

Για μια απλή εξαγωγή, αφού η περιοχή αναισθητοποιηθεί, χαλαρώνει η επαφή του δοντιού με το ούλο με την βοήθεια ενός εργαλείου που λέγεται εξαγωγέας και στην συνεχεία το δόντι απομακρύνεται με την βοήθεια οδοντιατρικής λαβίδας. Ο οδοντίατρος τότε ίσως θελήσει να λειάνει και να αναδιαμορφώσει το υποκείμενο οστό. Όταν τελειώσει και με αυτό, τότε μπορεί να κλείσει την περιοχή με ράμματα.

Τί μπορώ να περιμένω μετά από μια εξαγωγή?
Είναι σημαντικό να κρατάτε την περιοχή καθαρή για να αποτραπεί η μόλυνση αμέσως μετά την εξαγωγή του δοντιού. Ο οδοντίατρό σας θα σας ζητήσει να δαγκώσετε μαλακά ένα κομμάτι στέγνης, αποστειρωμένης γάζας την οποία πρέπει να κρατήσετε στην περιοχή για τα επόμενα 30 με 45 λεπτά ώστε να μειωθεί η αιμορραγία και να πήξει το αίμα. Για τις επόμενες 24 ώρες, δεν πρέπει να καπνίσετε, να ξεπλύνετε το στόμα σας με δύναμη, ή να καθαρίσετε τα δόντια δίπλα στο σημείο της εξαγωγής.

Ο πόνος και η δυσφορία είναι αναμενόμενα μετά την εξαγωγή. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο οδοντίατρος σας μπορεί να σας συστήσει ή συνταγογραφήσει ένα παυσίπονο. Ίσως να βοηθήσει το να βάζετε μια παγοκύστη στο πρόσωπο για 15 λεπτά κάθε φορά. Μπορεί να χρειαστεί να πίνετε χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι, να περιορίσετε τις επίπονες εργασίες και να αποφύγετε τα ζεστά υγρά. Την επόμενη μέρα της εξαγωγής ο οδοντίατρος ίσως σας προτείνει να ξεκινήσετε να ξεπλένεται απαλά το στόμα σας με χλιαρό αλατισμένο νερό (μην καταπίνετε το νερό). Σε φυσιολογικές συνθήκες η δυσφορία θα μειωθεί σε τρεις μέρες με δυο εβδομάδες. Εάν έχετε μεγάλης διάρκειας ή έντονο πόνο, πρήξιμο, αιμορραγία ή πυρετό καλέστε τον οδοντίατρό σας αμέσως.

Αφαίρεση Δοντιού / Εξαγωγή
Numb Elevator
Η περιοχή γύρω από το δόντι μουδιάζει πριν την εξαγωγή. Ένας εξαγωγέας χρησιμοποιείται για να χαλαρώσει η επαφή του δοντιού με το ούλο.
Forceps
Η οδοντιατρική λαβίδα χρησιμοποιείται για την εξαγωγή του δοντιού.

Σχετικά Βίντεο

Σχετικοί Οδηγοί

Καλή Στοματική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Καλή Στοματική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ένας οδηγός για την οδοντική ανάπτυξη του παιδιού σας από τη γέννηση έως την ηλικία των 18 ετών.

Σχετικά Προϊόντα

Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας Κατηγορίες

ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.