Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Σημαντικοί Λόγοι για τη Χρήση Προστατευτικού Νάρθηκα

Οι προστατευτικοί νάρθηκες είναι μηχανισμοί από μαλακό πλαστικό ή πολυστρωματικό υλικό που χρησιμοποιούν οι αθλητές για την προστασία από τραυματισμούς στα δόντια, στο στόμα, στα μάγουλα, στη γλώσσα και στη γνάθο. Η Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση εκτιμά ότι το ένα τρίτο των τραυματισμών των δοντιών συνδέονται με την ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες.1 Η χρήση προστατευτικού νάρθηκα μπορεί να προλάβει περισσότερους από 200.000 στοματικούς τραυματισμούς κάθε χρόνο.

Οι τραυματισμοί που προκαλούνται όταν δεν τοποθετούνται προστατευτικοί νάρθηκες περιλαμβάνουν αποκοπή τμήματος ή σπάσιμο των δοντιών, σπάσιμο στεφάνης ή γέφυρας, τραυματισμούς στα χείλη και στα μάγουλα, βλάβες στη ρίζα των δοντιών, κάταγμα στη γνάθο και διάσειση. Όλοι οι αθλητές διατρέχουν κίνδυνο τραυματισμού στα δόντια, από τον οποίο μπορούν να προστατευθούν με τη χρήση προστατευτικού νάρθηκα.

Οι προστατευτικοί νάρθηκες είναι υποχρεωτικοί σε αθλήματα κατά τα οποία οι συμμετέχοντες έρχονται σε βίαιη σύγκρουση, όπως το ποδόσφαιρο, το χόκεϊ και η πυγμαχία. Τα παιδιά και οι ενήλικες που συμμετέχουν σε αθλήματα κατά τα οποία είναι πιθανό να εμπλακούν σε συγκρούσεις, όπως το μπάσκετ, το μπέιζμπολ, το σόφτμπολ, η πάλη, το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ, συνιστάται η χρήση νάρθηκα για την προστασία από τραυματισμούς στο στόμα.

Σε μελέτη στην οποία συμμετείχαν αθλητές γυμνασίου/λυκείου βρέθηκε ότι το 75% των τραυματισμών προκλήθηκαν σε άτομα που δεν φορούσαν προστατευτικούς νάρθηκες ενώ το 40% προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια αγώνων μπέιζμπολ και μπάσκετ. Το 9% των αθλητών είχε υποστεί κάποιο τραυματισμό στο στόμα ενώ ένα 3% ανέφερε απώλεια των αισθήσεων. Το 56% των ατόμων που έπαθαν διάσειση δεν φορούσαν προστατευτικό νάρθηκα. Οι αθλητικοί τραυματισμοί είναι πιο συχνοί σε σχέση με το παρελθόν.2

Η χρήση προστατευτικού νάρθηκα είναι απαραίτητη για όλους τους αθλητές, ανήλικους και ενήλικους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον προστατευτικό νάρθηκα που είναι κατάλληλος για την περίπτωσή σας, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας.


© Copyright 2011 Colgate-Palmolive Company

1 The North Carolina Dental Society Mouth Guard Project. Πληροφορίες στη διεύθυνση www.ncdental.org.

2 McNutt T, Shannon SW Jr, Wright, JT, Feinstein, RA. Oral Trauma in Adolescent Athletes: A Study of Mouth Protectors. Pediatr Dent 1989;11:209-13.

Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας Κατηγορίες

ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.