Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Χειλεοσχιστία (Λαγώχειλο) και Υπερωιοσχιστία (Λυκόστομα)

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ωτορινολαρυγγολογίας - Χειρουργικής Κεφαλής και Αυχένα, το λαγώχειλο και το λυκόστομα είναι οι πιο συχνές συγγενείς παθήσεις σήμερα στις ΗΠΑ.(1) Το λαγώχειλο είναι η μη ορθή συγχώνευση του άνω χείλους ενός βρέφους. Το λυκόστομα είναι η ατελής συγχώνευση των δομικών στοιχείων της υπερώας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό στον ουρανίσκο. Αυτές οι παθήσεις κληρονομούνται από τον ένα ή και από τους δύο γονείς ή προκαλούνται κατά τη διάρκεια της κύησης από διάφορους παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η χρήση ναρκωτικών, η λήψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, η έκθεση σε ιούς ή η διατροφική ανεπάρκεια.

Διάγνωση και Θεραπεία
Το λαγώχειλο και το λυκόστομα διαγιγνώσκονται κατά τη γέννηση ή με υπέρηχο κατά τη διάρκεια της κύησης. Η θεραπεία μπορεί να είναι απλή ή πιο περίπλοκη ανάλογα με το μέγεθος της σχισμής και το πώς επηρεάζονται η αναπνοή, η πρόσληψη τροφής και η ομιλία του παιδιού. Τα βρέφη μπορεί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην πρόσληψη τροφής, όπως δυσκολία στον θηλασμό, ή να παρουσιάζουν ρινική παλινδρόμηση. Τα βρέφη που πάσχουν από λυκόστομα είναι πιο ευάλωτα σε συχνές λοιμώξεις του αυτιού και πρέπει να παρακολουθούνται από ωτορινολαρυγγολόγο. Τα χείλη και η υπερώα (ουρανίσκος) διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στον σχηματισμό ήχων και, ως εκ τούτου, είναι σημαντικά για τη σωστή ανάπτυξη της ομιλίας. Ένας λογοθεραπευτής μπορεί να αποφασίσει κατά πόσο απαιτείται λογοθεραπεία, ενώ εξίσου απαραίτητη είναι η παρακολούθηση της ανάπτυξης των δοντιών από παιδοδοντίατρο.

Ιατρική Θεραπεία
Η επέμβαση για την αποκατάσταση του λαγώχειλου λαμβάνει χώρα εντός τριών μηνών από τη γέννηση του βρέφους. Η επέμβαση για την αποκατάσταση του λυκοστόματος είναι πιο περίπλοκη και πραγματοποιείται εντός του πρώτου έτους ζωής. Ενδέχεται να χρειαστούν επιπρόσθετες επεμβάσεις από την ηλικία των δύο ετών μέχρι και το τέλος της εφηβείας. Επίσης, μπορεί να χρειαστεί ιατρική παρέμβαση σε σχέση με την ομιλία, τη συμπεριφορά και την ψυχολογία του βρέφους ή του παιδιού.(2)

Χειρουργικές Επιλογές του Μέλλοντος
Έρευνες δείχνουν ότι σύντομα οι γιατροί θα είναι σε θέση να θεραπεύουν το λαγώχειλο και το
λυκόστομα ενδομητρίως. Στο μέλλον οι γιατροί μπορεί να πραγματοποιούν ήπιες παρεμβάσεις πριν από τη γέννηση, με μικρότερες τομές και ελάχιστες ή ακόμη και καθόλου ουλές.(2)

Παραπομπές:
1. Πληροφορίες που αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα της Αμερικανικής Ακαδημίας Ωτορινολαρυγγολογίας - Χειρουργικής Κεφαλής και Αυχένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.entnet.org/healthinformation/cleftLipPalate.cfm.
2. Πληροφορίες που αντλήθηκαν από την Mayo Clinic στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.mayoclinic.com/health/cleft-palate.

© Copyright 2011 Colgate-Palmolive Company

Σχετικά Βίντεο

Σχετικοί Οδηγοί

Σώστε το Χαμόγελό σας

Σώστε το Χαμόγελό σας

Τί γνωρίζετε πραγματικά για την πάθηση των ούλων; Απαντήστε στο ερωτηματολόγιό μας και θα μάθετε.

Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας Κατηγορίες

ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.