Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Στοματική Υγεία και HIV/AIDS

Τί είναι ο HIV/AIDS;
O HIV (ιός ανοσολογικής ανεπάρκειας του ανθρώπου) είναι ο ιός που προκαλεί το AIDS. Πρόκειται για έναν ιό που μεταδίδεται μέσω του αίματος (μεταγγίσεις αίματος, βελόνες μολυσμένες με HIV) και μέσω της σεξουαλικής επαφής. Επίσης, ο ιός μπορεί να μεταφερθεί από τη μητέρα στο βρέφος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της γέννας ή του θηλασμού.

Το AIDS (σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας) προκαλείται όταν η μόλυνση από τον ιό HIV έχει εξασθενίσει το ανοσοποιητικό σύστημα σε τέτοιο βαθμό ώστε να δυσκολεύεται να καταπολεμήσει ασθένειες και λοιμώξεις. Εκδηλώνονται επίσης οι λεγόμενες «ευκαιριακές» λοιμώξεις, εξαιτίας του αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος που είναι επιρρεπές στις ασθένειες.

Πώς θα Μάθω αν Πάσχω από HIV/AIDS;
Στοματικά προβλήματα όπως ελκώδη ούλα που αιμορραγούν, στοματικός έρπης και μυκητιάσεις μπορεί να είναι κάποιες από τις πρώτες ενδείξεις του AIDS. Ωστόσο, αν παρουσιάζετε αυτά τα συμπτώματα μην βιαστείτε να βγάλετε το συμπέρασμα ότι έχετε μολυνθεί από HIV, καθώς πρόκειται για ενδείξεις που εμφανίζονται και στον γενικό πληθυσμό. Ο μόνος τρόπος να μάθετε αν έχετε προσβληθεί από τον ιό είναι η υποβολή σε σχετικές εξετάσεις. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας ή κάποιον άλλο επαγγελματία υγείας.

Το θετικό αποτέλεσμα στο τεστ για HIV δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι πάσχετε από AIDS. Η διάγνωση του AIDS βασίζεται σε συγκεκριμένα ιατρικά κριτήρια. Τα συμπτώματα δεν αρκούν για τη βέβαιη διάγνωση της προσβολής από τον ιό HIV. Πολλοί άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από HIV δεν εμφανίζουν καθόλου συμπτώματα για πολλά χρόνια.

Τα ακόλουθα συμπτώματα ενδέχεται να αποτελούν προειδοποιητικές ενδείξεις μόλυνσης από HIV:

  • Απότομη απώλεια βάρους
  • Ξηρός βήχας
  • Επίμονος πυρετός ή έντονη νυχτερινή εφίδρωση
  • Έντονη και ανεξήγητη κόπωση
  • Διογκωμένοι λεμφαδένες στις μασχάλες, στη βουβωνική χώρα ή στον λαιμό
  • Διάρροια που διαρκεί τουλάχιστον μία εβδομάδα
  • Λευκές κηλίδες ή περίεργες κηλίδες στη γλώσσα, στο στόμα και στον φάρυγγα
  • Πνευμονία
  • Κόκκινες, καφέ, ροζ ή μωβ πανάδες στην επιδερμίδα ή στη στοματική κοιλότητα, στις ρινικές κόγχες ή στα βλέφαρα
  • Απώλεια μνήμης, κατάθλιψη και άλλες νευρολογικές διαταραχές

Πώς Προλαμβάνεται το HIV/AIDS;
Ο HIV μεταδίδεται μέσω της εισαγωγής αίματος, σπέρματος, κολπικών υγρών ή μητρικού γάλακτος από φορέα του ιού στον οργανισμό σας. Η καλύτερη πρόληψη του HIV είναι η αποφυγή δραστηριοτήτων που επιτρέπουν στον ιό να διεισδύσει στο σώμα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη του HIV/AIDS, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας ή κάποιον άλλο επαγγελματία υγείας.

Πολλοί ανησυχούν για την πιθανότητα μόλυνσης μέσω μετάγγισης αίματος. Από το 1985, όλοι οι αιμοδότες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ελέγχονται για HIV. Το αίμα από τις ΗΠΑ θεωρείται από τα πλέον ασφαλή του κόσμου.

Υπάρχει Πιθανότητα να Προσβληθώ από HIV σε Οδοντιατρείο;
Λόγω του χαρακτήρα της οδοντιατρικής θεραπείας, πολλοί άνθρωποι φοβούνται ότι μπορεί να κολλήσουν HIV κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Σε όλα τα οδοντιατρεία λαμβάνονται γενικά μέτρα προφύλαξης για την πρόληψη της μετάδοσης του HIV και άλλων λοιμωδών νόσων.

Σύμφωνα με τα μέτρα προφύλαξης, οι οδοντίατροι και οι βοηθοί τους φορούν γάντια, μάσκες προσώπου και προστατευτικά για τα μάτια και αποστειρώνουν όλα τα οδοντιατρικά εργαλεία πριν από τη χρήση σε κάθε ασθενή ξεχωριστά, ακολουθώντας συγκεκριμένες μεθόδους αποστείρωσης που προβλέπονται από τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων. Τα αντικείμενα που δεν αποστειρώνονται απορρίπτονται σε ειδικούς κάδους. Ύστερα από κάθε επίσκεψη ασθενούς, τα γάντια απορρίπτονται, τα χέρια πλένονται και χρησιμοποιείται νέο ζευγάρι γαντιών για τον επόμενο ασθενή.

Αν δεν αισθάνεστε σίγουροι, ζητήστε από τον οδοντίατρό σας περισσότερες λεπτομέρειες για του κανόνες υγείας και ασφάλειας που ακολουθούν.

Πώς Αντιμετωπίζεται το HIV/AIDS;
Σήμερα υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να επιβραδύνουν την εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος από τον HIV. Υπάρχουν επίσης αγωγές που προστατεύουν ή θεραπεύουν ορισμένες ασθένειες που συνδέονται με το AIDS. Όπως και με άλλες νόσους, η έγκαιρη διάγνωση συνεπάγεται περισσότερες θεραπευτικές επιλογές.

Σχετικά Βίντεο

Σχετικοί Οδηγοί

Σώστε το Χαμόγελό σας

Σώστε το Χαμόγελό σας

Τί γνωρίζετε πραγματικά για την πάθηση των ούλων; Απαντήστε στο ερωτηματολόγιό μας και θα μάθετε.

Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας Κατηγορίες

ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.