Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Στοματική Φροντίδα για Ασθενείς με Ειδικές Ανάγκες

Περίπου 52 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από κάποια μορφή αναπτυξιακής αναπηρίας, όπως αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση, κάκωση του νωτιαίου μυελού, προβλήματα ακοής και όρασης, μυική δυστροφία, κατάθλιψη και επιληψία. Επιπλέον, 25 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από σοβαρές ψυχικές διαταραχές. Πολλοί ασθενείς με ειδικές ανάγκες λαμβάνουν κάποια οδοντιατρική θεραπεία από εξειδικευμένους επαγγελματίες σε νοσοκομεία, κρατικά ιατρεία και μονάδες φροντίδας. Άλλοι επιλέγουν τη φροντίδα ιδιωτικών ιατρών στις τοπικές τους κοινότητες.

Το Οδοντιατρείο
Η ανοιχτή και ξεκάθαρη επικοινωνία με έναν οδοντίατρο είναι ιδιαίτερα σημαντική αν εσείς ή κάποιος που φροντίζετε πάσχει από κάποιας μορφής αναπηρία.  Όταν κλείνετε ένα ραντεβού, ενημερώστε τον γιατρό και το προσωπικό για τις ανάγκες του ασθενούς. Πριν από την επίσκεψη στο ιατρείο, το άτομο που φροντίζει τον ασθενή, καθώς και το ιατρικό προσωπικό. πρέπει να καθορίσουν τα ακόλουθα:

  • Η θεραπεία θα λάβει χώρα στο ιατρείο ή στα εξωτερικά ιατρεία ενός νοσοκομείου ή οδοντιατρικής κλινικής;
  • Ο ασθενής χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή πριν από την επίσκεψη; Αν ναι, ο οδοντίατρος πρέπει να ενημερωθεί από το άτομο που φροντίζει τον ασθενή, αλλά και από τον παθολόγο του, πριν από την επίσκεψη στο οδοντιατρείο.
  • Χρειάζεται ο ασθενής ειδικές συνθήκες παραμονής στο ιατρείο, έτσι ώστε να λάβει τη θεραπεία; Για παράδειγμα, ένας ασθενής σε αναπηρικό καροτσάκι μπορεί να χρειαστεί να μεταφερθεί στην οδοντιατρική καρέκλα. Επίσης, μπορεί να απαιτείται η προσαρμογή της οδοντιατρικής καρέκλας για να καθίσει άνετα ο ασθενής.
  • Ποιος είναι ο σκοπός της επίσκεψης του ασθενούς; Ποιες διαδικασίες θα ακολουθηθούν: στοματική εξέταση ή επαγγελματικός καθαρισμός, αλλαγή ή εφαρμογή σφραγίσματος ή εξαγωγή δοντιού; Η έγκαιρη ενημέρωση θα διευκολύνει την επίσκεψη.

Αν η θεραπεία πραγματοποιείται στο ιατρείο, η ώρα και η διάρκεια του ραντεβού πρέπει να ανταποκρίνονται στην αναπηρία του ασθενούς. Ένας βοηθός ή το άτομο που φροντίζει τον ασθενή πρέπει να είναι σε θέση να τον ηρεμήσει, να τον διαχειριστεί την ώρα της θεραπείας και να προσφέρει βοήθεια, έτσι ώστε η επίσκεψη να κυλήσει γρήγορα και ομαλά. Η επικοινωνία, η ενθάρρυνση και η φροντίδα είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το άτομο που φροντίζει τον ασθενή πρέπει να λάβει συμβουλές για την τήρηση της στοματικής υγιεινής του ασθενούς στο σπίτι. Ο οδοντίατρος ή ο υγιεινολόγος οφείλουν να προσφέρουν συμβουλές για τον κατάλληλο τρόπο καθαρισμού των δοντιών και την απομάκρυνση της πλάκας και των υπολειμμάτων τροφής από το στόμα. Η χρήση φθοριούχου οδοντόκρεμας με αντιβακτηριακά συστατικά δύο φορές την ημέρα είναι απαραίτητη για τον έλεγχο της πλάκας και την αποφυγή της ουλίτιδας. Ανάλογα με τις ανάγκες τους ασθενούς, ο οδοντίατρος μπορεί επίσης να συστήσει ένα αντιμικροβιακό ή φθοριούχο στοματικό διάλυμα.

© Copyright 2010 Colgate-Palmolive Company

Σχετικά Βίντεο

Σχετικοί Οδηγοί

Σώστε το Χαμόγελό σας

Σώστε το Χαμόγελό σας

Τί γνωρίζετε πραγματικά για την πάθηση των ούλων; Απαντήστε στο ερωτηματολόγιό μας και θα μάθετε.

Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας Κατηγορίες

ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.