Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Σάλιο και Μάσηση Τσίχλας - Τα Οφέλη για τη Στοματική Υγεία

Όπως γνωρίζουμε, το σάλιο βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του στόματος. Η έκκριση σάλιου αυξάνεται όταν τρώμε, επιτρέποντάς μας να μασάμε και να καταπίνουμε την τροφή μας. Επιπλέον έχει προστατευτική δράση, αφού εξουδετερώνει τα οξέα των υδατανθράκων που καταναλώνουμε, τα οποία μειώνουν το pH (οξύτητα) του στόματος, ενώ απομακρύνει τα υπολείμματα τροφών μετά το γεύμα. Η έκκριση σάλιου σε συνδυασμό με τη μάσηση τσίχλας χωρίς ζάχαρη ευνοεί την περαιτέρω διέγερση της έκκρισης, συμβάλλοντας στην εξουδετέρωση των οξέων των τροφών. (1, 2) Τι σημαίνει όμως αυτό για εσάς; Σημαίνει ότι μπορείτε να μειώσετε την πιθανότητα δημιουργίας τερηδόνας, περιορίζοντας τα οξέα με τα οποία έρχονται σε επαφή τα δόντια. Μετά το φαγητό, το pH της οδοντικής πλάκας γίνεται όξινο για ένα χρονικό διάστημα, αποδυναμώνοντας τα δόντια και κάνοντάς τα ευάλωτα στην τερηδόνα. Μια διετής μελέτη που αφορούσε τη μάσηση τσίχλας χωρίς ζάχαρη διεξήχθη σε παιδιά τρίτης και πέμπτης δημοτικού στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα της έρευνας έναν χρόνο μετά έδειξαν ότι τα παιδιά που έπιναν μη φθοριωμένο νερό, βούρτσιζαν τα δόντια τους τακτικά με φθοριούχο οδοντόκρεμα και μασούσαν τσίχλες με σορβιτόλη χωρίς ζάχαρη, παρουσίασαν 41,7% μείωση στην εμφάνιση τερηδόνας, σε σχέση με τα παιδιά που δεν μασούσαν τσίχλα με σορβιτόλη. (3) Η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι η μάσηση τριών τεμαχίων τσίχλας χωρίς ζάχαρη την ημέρα δεν ήταν δύσκολο εγχείρημα.

Η πρόληψη είναι απλή. Συμβουλευθείτε τον οδοντίατρό σας σχετικά με τις έξυπνες επιλογές που μπορείτε να κάνετε για καλύτερη στοματική υγεία, μασώντας τσίχλα χωρίς ζάχαρη.

Παραπομπές:
1 Park KK, Schemehorn BR, Stookey GK. Effect of time and duration of sorbitol gum chewing on plaque acidogenicity. Pediatr Dent.  1993; 15(3):197-202.
2 Koparal E, Ertugrul F, Sabah E.  Effect of chewing gum on plaque acidogenicity. J Clin Pediatr Dent. 2000; 24(2): 129-32.
3 Szoke J, Banoczy J, Proskin HM. Effect of after-meal sucrose-free gum chewing on clinical caries. J Dent Res 80(8): 1725-29, 2001.

©  2011 Colgate-Palmolive Company

Σχετικά Βίντεο

Σχετικοί Οδηγοί

Η Τέχνη του Βουρτσίσματος

Η Τέχνη του Βουρτσίσματος

Διασκεδάστε ελέγχοντας τις δεξιότητές σας στο βούρτσισμα με την τρισδιάστατη οδοντόβουρτσα.

Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας Κατηγορίες

ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.