Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Μπορούν οι ενήλικες να ωφεληθούν από το φθόριο;

Νέες έρευνες έδειξαν ότι όλοι μπορούν να ωφεληθούν από το φθόριο. Οι ειδικοί πίστευαν ότι το φθόριο βοηθούσε στην ενδυνάμωση των δοντιών όσο αυτά βρίσκονταν στην ανάπτυξη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα παιδιά να είναι οι μοναδικοί αποδέκτες της προσπάθειας για φθορίωση. Έρευνες έδειξαν ότι το τοπικό φθόριο – όπως αυτό που βρίσκεται στις οδοντόπαστες, στα στοματικά διαλύματα και στις φθοριούχες θεραπείες -βοηθάει στην καταπολέμηση της τερηδόνας των δοντιών σε όλες τις ηλικίες.

Πώς μπορώ να καταλάβω εάν χρειάζομαι επιπλέον φθόριο?

Εάν το πόσιμο νερό που καταναλώνετε φθοριώνεται και την ίδια στιγμή βουρτσίζετε τα δόντια σας με φθοριούχο οδοντόκρεμα, τότε αυτό θεωρείτε αρκετό για ένα ενήλικα με υγιή δόντια. 43 από τις 50 μεγαλύτερες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών προσθέτουν φθόριο στα δημόσια αποθέματα νερού τους για να βοηθήσουν έτσι στην καταπολέμηση της τερηδόνας των δοντιών. Μπορείτε να μάθετε αν το νερό της περιοχής σας εμπλουτίζεται σε φθόριο από την αρμοδία τοπική υπηρεσία ύδρευσης ή μπορείτε να κάνετε μια χημική ανάλυση αν το νερό προέρχεται από ιδιωτικό πηγή.

Τα άτομα τα οποία πίνουν κυρίως εμφιαλωμένο νερό καθώς και εκείνοι που παρουσιάζουν μια από τις παρακάτω καταστάσεις πρέπει να μιλήσουν με τον οδοντίατρο τους έτσι ώστε να τους χορηγηθεί ειδική θεραπεία φθορίου:

  • Εάν παίρνετε φάρμακα τα οποία προκαλούν ξηροστομία ή αν έχετε κάποια ασθένεια η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αφυδάτωση του στόματος. Χωρίς την παρουσία σάλιου που εξουδετερώνει τα οξέα που παράγονται στο στόμα και που απομακρύνει τα υπολείμματα των τροφών είστε περισσότερο ευάλωτοι στην τερηδόνα των δοντιών.
  • Εάν τα ούλα σας έχουν υποχωρήσει από τα δόντια σας. Αυτό δίνει στα βακτηρία περισσότερο χώρο να αναπτυχθούν προκαλώντας τερηδόνα.
  • Εάν φοράτε σιδεράκια. Τα σιδεράκια καθώς και πολλές άλλες ορθοδοντικές συσκευές παγιδεύουν πολλά βακτήρια που μπορεί να οδηγήσουν σε τερηδόνα.
  • Εάν κάνατε ακτινοθεραπεία στο λαιμό ή στο κεφάλι. Η ακτινοβολία καταστρέφει τους σιελογόνους αδένες προκαλώντας ξηροστομία.

Ποιοί είναι οι διάφοροι τύποι θεραπείας με φθόριο?

Μπορείτε να ακολουθήσετε θεραπείες φθορίου στο οδοντιατρείο ή ακόμα και στο σπίτι σας. Κατά την διάρκεια της θεραπείας στο οδοντιατρείο ο οδοντίατρος στεγνώνει το στόμα σας και τοποθετεί ένα βερνίκι ή αφρό. Κάποιοι οδοντίατροι χρησιμοποιούν ένα ζελέ ή αφρό μέσα σε μια ειδική θήκη για τα δόντια την οποία πρέπει να φορέσει ο ασθενής για μερικά λεπτά. Ο ασθενής θα πρέπει να αποφύγει να φάει, να πιει ή να καπνίσει για τα επόμενα 30 λεπτά..

Οι θεραπείες φθορίου των ενήλικων στο σπίτι αφορούν στα τζελ τα οποία δίνονται σε ασθενείς με ιατρική συνταγή, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του καθενός, τον τερηδονικό κίνδυνο καθώς και το ποσοστό φθορίου που προσλαμβάνει από την κατανάλωση νερού.

Ανεξαρτήτως κίνδυνου όλοι οι ενήλικες θα πρέπει να χρησιμοποιούν φθοριούχο οδοντόκρεμα καθώς έχει αποδειχτεί ότι βοηθάει στην καταπολέμηση της τερηδόνας.

Σχετικά Βίντεο

Σχετικοί Οδηγοί

Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας

Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας

Μάθετε τις συνιστώμενες τεχνικές για βέλτιστο καθαρισμό. Παρακολουθήστε το βίντεο «Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας»

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία Κατηγορίες

ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.