Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Φροντίδα και στοματική υγεία κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Στοματική Υγεία και Εγκυμοσύνη
Όλο και περισσότερα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η πάθηση των ούλων συνδέεται με τη γέννηση πρόωρων, ελλιποβαρών βρεφών. Οι έγκυες γυναίκες με πάθηση των ούλων έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα ή ελλιποβαρή μωρά.

Απαιτούνται περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιωθεί ο τρόπος με τον οποίο η πάθηση των ούλων επηρεάζει την έκβαση της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, φαίνεται ότι η πάθηση των ούλων ευθύνεται για αυξημένη έκκριση βιολογικών υγρών που προκαλούν τοκετό. Τα στοιχεία υποδηλώνουν επίσης ότι η επιδείνωση της πάθησης των ούλων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνεπάγεται αύξηση του κινδύνου πρόωρου τοκετού.

Πώς Μπορώ να Διασφαλίσω μια Υγιή Εγκυμοσύνη;
Η καλύτερη συμβουλή σε γυναίκες που επιθυμούν να μείνουν έγκυες είναι η επίσκεψη στον οδοντίατρο για έλεγχο και η αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων της στοματικής κοιλότητας πριν από τη σύλληψη.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, απαιτείται επιμελής φροντίδα των δοντιών και των ούλων. Το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών και ο καθαρισμός  με οδοντικό νήμα, η ισορροπημένη διατροφή και οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο θα περιορίσουν τον κίνδυνο οδοντικών προβλημάτων που συνδέονται με την εγκυμοσύνη.

Ποια Στοματικά Προβλήματα Εμφανίζονται Κατά τη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης;
Σύμφωνα με μελέτες, πολλές γυναίκες εκδηλώνουν ουλίτιδα της εγκυμοσύνης — συσσώρευση πλάκας στα δόντια που ερεθίζει τα ούλα. Μεταξύ των συμπτωμάτων είναι τα κόκκινα, πρησμένα ούλα που ματώνουν.

Η ουλίτιδα εκδηλώνεται συχνότερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω των αυξημένων επιπέδων ορμονών που ευθύνονται για την υπερβολική αντίδραση των ούλων στους ερεθισμούς που προκαλεί η πλάκα. Ωστόσο, κύρια αιτία της ουλίτιδας παραμένει η πλάκα και όχι οι ορμόνες.

Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών, ιδίως κοντά στις παρυφές των ούλων, συμβάλλει σημαντικά στη μείωση ή ακόμα και στην πρόληψη της ουλίτιδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η αντικατάσταση των γλυκών με πιο θρεπτικές τροφές, όπως τυριά, φρέσκα φρούτα ή λαχανικά θα βελτιώσει την υγεία των δοντιών σας.

Τί να Περιμένω από την Επίσκεψη στον Οδοντίατρο κατά τη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης;
Καταρχάς, ενημερώστε εκ των προτέρων τον οδοντίατρο για την εγκυμοσύνη σας. Είναι προτιμότερο να προγραμματίσετε την επίσκεψη στον οδοντίατρο κατά τη διάρκεια του τέταρτου ή έκτου μήνα της κύησης, διότι οι τρεις πρώτοι μήνες της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για την ανάπτυξη του παιδιού σας. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, τυχόν άγχος για την επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να αυξήσει τη συχνότητα εμφάνισης προγεννητικών επιπλοκών.

Συνήθως, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης αποφεύγονται οι ακτινογραφίες, η αναισθησία, τα παυσίπονα και τα αντιβιοτικά (ιδίως η τετρακυκλίνη), εκτός και αν κριθεί απολύτως απαραίτητο. Κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, η παρατεταμένη παραμονή στην καρέκλα του οδοντιάτρου είναι μάλλον άβολη. Οι έγκυες γυναίκες εμφανίζουν συχνότερα τάση προς έμετο κατά την οδοντιατρική θεραπεία. Ο οδοντίατρός σας το γνωρίζει και ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει.

Αν χρειαστεί να προγραμματίσετε εκτάκτως μια επίσκεψη, ενημερώστε εκ των προτέρων τον οδοντίατρο για την κατάστασή σας. Ενημερώστε τον σχετικά με τυχόν άγχη που έχετε, για αποβολές που μπορεί να είχατε στο παρελθόν καθώς και για τα φάρμακα που λαμβάνετε, καθώς όλα αυτά μπορεί να επηρεάσουν την οδοντιατρική θεραπεία. Ο οδοντίατρός σας ενδέχεται να ζητήσει τη συμβουλή του γυναικολόγου σας πριν από την έναρξη οποιασδήποτε θεραπείας.

Αν διατηρείτε αμφιβολίες, ζητήστε από τον οδοντίατρο να επικοινωνήσει με τον γυναικολόγο σας. Αν ο οδοντίατρος συνταγογραφήσει φαρμακευτική αγωγή, σε καμία περίπτωση μην υπερβαίνετε τη συνταγογραφούμενη δόση. Αυτό ισχύει και για την ασπιρίνη.

Σχετικά Βίντεο

Σχετικοί Οδηγοί

Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας

Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας

Μάθετε τις συνιστώμενες τεχνικές για βέλτιστο καθαρισμό. Παρακολουθήστε το βίντεο «Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας»

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία Κατηγορίες

ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.