Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Η στοματική υγεία των ηλικιωμένων

Πώς θα Διατηρήσω τη Στοματική μου Υγεία στην Τρίτη Ηλικία;
Μπορείτε να έχετε τα δόντια σας για όλη σας τη ζωή εάν τα φροντίζετε συστηματικά στο σπίτι και εάν επισκέπτεστε συχνά τον οδοντίατρο. Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, μπορείτε να διατηρήσετε τα δόντια και τα ούλα σας υγιή, αν τα βουρτσίζετε δύο φορές την ημέρα με οδοντόπαστα με fluoride, τα καθαρίζετε με νήμα μια φορά την ημέρα και πηγαίνετε τακτικά στον οδοντίατρό σας για έλεγχο και καθαρισμό.

Τί Περισσότερο Πρέπει να Ξέρω για τη Στοματική Υγεία στην Τρίτη Ηλικία;
Ακόμα και αν φροντίζετε συστηματικά τα δόντια σας κάθε μέρα, μπορεί να έχετε ειδικά προβλήματα κατά την τρίτη ηλικία. Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες, τα φάρμακα, η γενικότερη κατάσταση της υγείας σας, επηρεάζουν και τη στοματική σας υγεία. Ευτυχώς όμως ο οδοντίατρος και ο παθολόγος σας μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τέτοιου είδους δυσκολίες, εύκολα και αποτελεσματικά.

 • Τερηδόνα της Ρίζας: Ακόμα και η ελάχιστη συρρίκνωση των ούλων εκθέτει τις ρίζες των δοντιών, οι οποίες είναι πολύ πιο ευάλωτες στη φθορά. Τα ούλα των ηλικιωμένων συρρικνώνονται πολύ περισσότερο, γι’αυτό και είναι σημαντική η σχολαστική φροντίδα του στόματος με οδοντόπαστα με fluoride.
 • Τερηδόνα γύρω από τα παλιά σφραγίσματα: εμφανίζεται συχνά στους ηλικιωμένους και ιδιαίτερα σε όσους έχουν πολλά και παλιά σφραγίσματα. Και στην περίπτωση αυτή η βασική άμυνα είναι η συστηματική φροντίδα του στόματος με οδοντόπαστα με fluoride.
 • Η ευαισθησία των δοντιών αυξάνεται με τα χρόνια. Τα ούλα συρρικνώνονται με τον καιρό και ίσως εξαιτίας παλαιότερων περιοδοντικών προβλημάτων και εκθέτουν τμήματα των δοντιών που δεν προστατεύονται από σμάλτο. Τα τμήματα αυτά αντιδρούν με πόνο όταν έρθουν σε επαφή με ζεστές ή κρύες τροφές και ποτά. Στις πιο προχωρημένες περιπτώσεις, ακόμα και ο κρύος αέρας ή οι γλυκές και ξυνές τροφές και ποτά μπορούν να προκαλέσουν πόνο. Δοκιμάστε μια ειδική για την ευαισθησία οδοντόπαστα και αν το πρόβλημα επιμείνει, επισκεφθήτε τον οδοντίατρό σας, γιατί μπορεί να συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό. Μπορεί να υπάρχει τερηδόνα ή να έχει σπάσει κάποιο δόντι.
 • Η ξηροστομία είναι πολύ συχνό πρόβλημα των ηλικιωμένων και μπορεί να οφείλεται στα φάρμακα που παίρνετε ή σε άλλα προβλήματα υγείας. Η ξηροστομία είναι εχθρός των δοντιών και πρέπει να την αντιμετωπίσετε. Ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας συστήσει διάφορες μεθόδους αποκατάστασης της υγρασίας στο στόμα σας όπως και φάρμακα ειδικά για το πρόβλημα αυτό.
 • Ο διαβήτης, οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος μπορεί να επηρεάσουν τη στοματική σας υγεία. Ο οδοντίατρός σας πρέπει να είναι ενημερωμένος για τις παθήσεις σας, ώστε να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις παρενέργειές τους στη στοματική σας υγεία.
 • Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες κάνουν τη ζωή ευκολότερη για πολλούς ηλικιωμένους, αλλά απαιτούν ειδική φροντίδα. Ακολουθείτε τις οδηγίες του οδοντιάτρου σας σχολαστικά και επισκεφθείτε τον αν παρουσιαστεί πρόβλημα. Οι ηλικιωμένοι που φοράνε τεχνητές οδοντοστοιχίες για πολλά χρόνια, καλό θα είναι να κάνουν ετήσιο οδοντιατρικό έλεγχο.
 • Η πάθηση των ούλων μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή κατάσταση και να πλήξει ανθρώπους όλων των ηλικιών, ιδιαίτερα όσους είναι πάνω από 40 ετών. Επιδεινώνεται από:
  1. Την κακή διατροφή
  2. Την ελλιπή φροντίδα της στοματικής υγιεινής.
  3. Τις συστημικές παθήσεις, όπως ο διαβήτης, οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος.
  4. Το άγχος και το κάπνισμα.
  5. Φάρμακα που μπορεί να επηρεάσουν τα ούλα.

Η πάθηση των ούλων στα πρώτα της στάδια αντιμετωπίζεται εύκολα γι'αυτό είναι πολύ σημαντικό να μη χαθεί χρόνος. Εάν επισκέπτεσθε τακτικά τον οδοντίατρό σας, θα την εντοπίσει εγκαίρως και θα τη θεραπεύσει. Και εάν φροντίζετε συστηματικά τη στοματική σας υγιεινή μπορεί και να την εμποδίσετε να εμφανιστεί.

Σχετικά Βίντεο

Σχετικοί Οδηγοί

Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας

Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας

Μάθετε τις συνιστώμενες τεχνικές για βέλτιστο καθαρισμό. Παρακολουθήστε το βίντεο «Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας»

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία Κατηγορίες

ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.