Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Τρυπήματα στο Στόμα

Τρύπημα στη γλώσσα, στα χείλη, στα μάγουλα, αποτελούν μορφές αυτοέκφρασης τα τελευταία χρόνια. Όπως ακριβώς και στο τρύπημα των αυτιών, τα μεταλλικά κοσμήματα που χρησιμοποιούνται είναι διαφόρων ειδών: καρφιά, σκουλαρίκια κλπ. Το τρύπημα όμως στη γλώσσα, στα χείλη ή στα μάγουλα είναι πιο επικίνδυνο για την υγεία, από όσο το τρύπημα στα αυτιά. Πριν κάνετε οποιοδήποτε τρύπημα στο στόμα, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας.

Κινδυνεύω από τα Τρυπήματα στο Στόμα;
Ισως δεν γνωρίζετε τις πιθανές παρενέργειες από το τρύπημα στο στόμα:

  • Μόλυνση - Το στόμα μας περιέχει εκατομμύρια βακτηριδίων, τα οποία μπορούν να ευνοήσουν κάποια μόλυνση, μετά από τρύπημα στο στόμα. Τα κοσμήματα που τοποθετούνται μετά το τρύπημα αυξάνουν τον κίνδυνο της μόλυνσης.
  • Παρατεταμένη Αιμορραγία - Εάν η βελόνα που χρησιμοποιείται για το τρύπημα τρυπήσει κάποιο αιμοφόρο αγγείο, τότε πιθανόν να προκληθεί ανεξέλεγκτη αιμορραγία και σοβαρή απώλεια αίματος.
  • Πόνος και Πρήξιμο - Πρόκειται για συχνά συμπτώματα μετά από τρύπημα στο στόμα. Σε ακραίες περιπτώσεις, αν η γλώσσα πρηστεί υπερβολικά, μπορεί να κλείσει την αναπνευστική δίοδο και να εμποδίσει την αναπνοή.
  • Ραγισμένα ή Σπασμένα Δόντια - Τα κοσμήματα που τοποθετούνται στις τρύπες του στόματος μπορούν να βλάψουν τα δόντια αν έρχονται σε επαφή με αυτά και ιδιαίτερα με εκείνα που έχουν επιδιορθωθεί, έχουν σφραγίσματα ή θήκες.
  • Τραυματισμός των Ούλων - Τα μεταλλικά κοσμήματα όχι μόνο μπορεί να τραυματίσουν τα ούλα, αλλά μπορεί και να προκαλέσουν τη συρρίκνωσή τους. Εκτός του ότι τα συρρικνωμένα ούλα είναι αντιαισθητικά, εκθέτουν και τις ρίζες των δοντιών σας και τις κάνουν ευάλωτες στην τερηδόνα και την περιοδοντίτιδα.
  • Δυσλειτουργία του Στόματος - Τα κοσμήματα στο στόμα μπορεί να προκαλούν υπερβολική παραγωγή σάλιου, να σας κάνουν να μπερδεύετε τα λόγια σας και να σας εμποδίζουν να μασάτε και να καταπίνετε.
  • Λοιμώδεις Παθήσεις - Έχει διαπιστωθεί ότι τα τρυπήματα στο στόμα είναι πιθανοί παράγοντες μετάδοσης υπατίτιδας Β,C,D και G.
  • Ενδοκαρδίτιδα - Τα τρυπήματα στο στόμα μπορεί να προκαλέσουν ενδοκαρδίτιδα, φλεγμονή δηλαδή των καρδιακών βαλβίδων και των ιστών της καρδιάς. Το μικρό τραύμα που δημιουργείται κατά το τρύπημα προσφέρει την ευκαιρία στα βακτηρίδια του στόματος να εισχωρήσουν στο αίμα και να ταξιδέψουν μέχρι την καρδιά.

Πόσον Καιρό Μπορώ να Έχω τα Τρυπήματα στο Στόμα;
Εάν το στόμα σας δεν έχει μολυνθεί και η λειτουργίες του δεν εμποδίζονται από τα τρυπήματα, μπορείτε να τα διατηρήσετε όσο καιρό θέλετε. Μόλις όμως αισθανθείτε πόνο ή παρουσιαστούν προβλήματα, επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας. Επειδή ακόμα κι όταν έχει επουλωθεί το μικρό τραύμα μετά το τρύπημα, υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι για τα δόντια, όπως υπάρχει και η πιθανότητα να καταπιείτε τα κοσμήματα που έχουν εφαρμοστεί στις τρύπες, είναι καλό και ασφαλές να αποφεύγετε τα τρυπήματα στο στόμα.

Σχετικά Βίντεο

Σχετικοί Οδηγοί

Αξιολόγηση της Φρεσκάδας της Αναπνοής

Αξιολόγηση της Φρεσκάδας της Αναπνοής

Πόσο δροσερή είναι η αναπνοή σας; Ανακαλύψτε το με μια επίσκεψη στο Ινστιτούτο Δροσερής Αναπνοής.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία Κατηγορίες

ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.