Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Βασικά Βήματα για την Αντιμετώπιση της Δυσάρεστης Αναπνοής

Αν επιθυμείτε πραγματικά να μάθετε πού οφείλεται η δυσάρεστη αναπνοή σας, προγραμματίστε μια επίσκεψη στον οδοντίατρό σας. Η εξέταση της στοματικής σας κοιλότητας σε συνδυασμό με το πλήρες ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό σας θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του ενόχου. Οι αιτίες της δυσάρεστης αναπνοής είναι πολλές και περιλαμβάνουν κατανάλωση ορισμένων τροφών και αλκοολούχων ποτών, κάπνισμα, κακή στοματική υγιεινή, περιοδοντίτιδα, διαβήτη, ξηροστομία, ιγμορίτιδες ή φαρυγγίτιδες, λοιμώξεις των πνευμόνων ή αποστήματα, νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια, γαστρεντερικά προβλήματα και εξαντλητικές δίαιτες.

Αντιμετώπιση της Δυσάρεστης Αναπνοής
Είναι σημαντική η επιμελής τήρηση των κανόνων στοματικής υγιεινής, με βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές την ημέρα με φθοριούχο οδοντόκρεμα και χρήση οδοντικού νήματος για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων τροφών και της πλάκας από τα δόντια, τις γέφυρες και τα εμφυτεύματα, καθώς και με καλό βούρτσισμα της γλώσσας για την απομάκρυνση των βακτηρίων που προκαλούν κακοσμία. Σύμφωνα με δημοσιευμένη μελέτη, το βούρτσισμα των δοντιών και της γλώσσας σε συνδυασμό με τη χρήση οδοντικού νήματος μείωσε σημαντικά την αιμορραγία των ούλων σε διάστημα δύο εβδομάδων, ενώ περιόρισε και το πρόβλημα της δυσάρεστης αναπνοής1. Μια άλλη κλινική μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπάφαλο επιβεβαίωσε ότι το βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές την ημέρα με τη χρήση αντιβακτηριδιακής οδοντόκρεμας και οδοντόβουρτσας με επιφάνεια καθαρισμού της γλώσσας συμβάλλει στην καταπολέμηση του προβλήματος της δυσάρεστης αναπνοής 2.

Ο Καθαρισμός της Γλώσσας είναι το Κλειδί για πιο Δροσερή και Καθαρή Αναπνοή
Ο καθαρισμός της γλώσσας είναι πολύ σημαντικό βήμα. Για ολοκληρωμένο καθαρισμό της στοματικής κοιλότητας, επιλέξτε την οδοντόβουρτσα Colgate 360 που διαθέτει ειδική επιφάνεια καθαρισμού της γλώσσας. Μετά το βούρτσισμα των δοντιών της άνω και της κάτω γνάθου με αντιβακτηριδιακή οδοντόκρεμα, τοποθετήστε την επιφάνεια καθαρισμού της γλώσσας στο οπίσθιο τμήμα της και βουρτσίστε με φορά προς τα εμπρός. Αφού τελειώσετε με το βούρτσισμα του οπίσθιου τμήματος της γλώσσας, ξεπλύνετε την οδοντόβουρτσα με χλιαρό νερό για να απομακρύνετε τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την επιφάνεια καθαρισμού της γλώσσας στο υπόλοιπο οπίσθιο τμήμα της γλώσσας και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας για τα προϊόντα στοματικής υγιεινής που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την πλάκα και τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία, καθώς επίσης και για τους κανόνες οδοντιατρικής φροντίδας που μπορείτε να ακολουθείτε στο σπίτι. Επίσης, ζητήστε από έναν οδοντίατρο να σας συστήσει προϊόντα στοματικής υγιεινής που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το πρόβλημα της δυσάρεστης αναπνοής (αντιβακτηριδιακές οδοντόκρεμες, αντισηπτικά στοματικά διαλύματα, προϊόντα για το βούρτσισμα της γλώσσας και μεσοδόντια βουρτσάκια).

Το κλειδί για καθαρή, δροσερή αναπνοή είναι η επιμελής τήρηση των κανόνων στοματικής υγιεινής στο σπίτι σε καθημερινή βάση και η συμμόρφωση με τις συστάσεις του οδοντιάτρου σας.

© Copyright 2011 Colgate-Palmolive Company

Παραπομπές:
1. Biesbrock, A, et al. Assessment of Treatment Responses to Dental Flossing in Twins., J Perio 77(8):1386-1391, 2006.
2. University of Buffalo (Peter Moses, Betsey Clark, Violet Maraszthy, Joseph Zambon, (University of Buffalo), P.K. Sreenivasan (Colgate), Abstract presented at 2008 AADR Meeting.

Σχετικά Βίντεο

Σχετικοί Οδηγοί

Αξιολόγηση της Φρεσκάδας της Αναπνοής

Αξιολόγηση της Φρεσκάδας της Αναπνοής

Πόσο δροσερή είναι η αναπνοή σας; Ανακαλύψτε το με μια επίσκεψη στο Ινστιτούτο Δροσερής Αναπνοής.
Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας

Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας

Μάθετε τις συνιστώμενες τεχνικές για βέλτιστο καθαρισμό. Παρακολουθήστε το βίντεο «Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας»
Η Τέχνη του Βουρτσίσματος

Η Τέχνη του Βουρτσίσματος

Διασκεδάστε ελέγχοντας τις δεξιότητές σας στο βούρτσισμα με την τρισδιάστατη οδοντόβουρτσα.
ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.