Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

O Διαβήτης και προβλήματα της στοματικής υγείας

Υπάρχει κάποια συσχέτιση μεταξύ της ασθένειας των ούλων και του διαβήτη;
Νέες έρευνες υποδηλώνουν μια συσχέτιση μεταξύ των νόσων των ούλων και του διαβήτη. Αν και είναι εδραιωμένη η άποψη ότι τα άτομα με διαβήτη είναι πιο επιρρεπή στην ανάπτυξη των νόσων των ούλων, νέες έρευνες υποδηλώνουν ότι η χρόνια νόσος των ούλων μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για τον διαβήτη.

Πώς συμβαίνει αυτό; Η νόσος των ούλων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα βακτήρια να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος και να ενεργοποιήσουν τα κύτταρα που παράγουν βιολογικά σήματα φλεγμονής τα οποία και έχουν μια καταστρεπτική επίδραση σε όλο το σώμα. Στο πάγκρεας, τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την ινσουλίνη (σάκχαρο αίματος) μπορεί να υποστούν κάποια βλάβη ή να καταστραφούν. Μόλις συμβεί αυτό, μπορεί να ενεργοποιηθεί ο διαβήτης Τύπου 2 - ακόμη και σε ένα υγιές άτομο που δεν έχει τους παράγοντες κινδύνου του διαβήτη.

Η Έκθεση των Γενικών Χειρουργών σχετικά με τη Στοματική Υγεία δηλώνει ότι η καλή στοματική υγεία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της γενικής υγείας. Για αυτόν το λόγο βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζετε τα δόντια σας σωστά και επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας για τακτικές εξετάσεις.

Αν έχω διαβήτη, κινδυνεύω να εμφανίσω οδοντιατρικά προβλήματα;
Εάν τα επίπεδα της γλυκόζης σας δεν ελέγχονται επαρκώς, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξετε νόσους των ούλων και να χάσετε περισσότερα δόντια από τους μη διαβητικούς. Όπως όλες οι λοιμώξεις, έτσι και οι νόσοι των ούλων μπορεί να αποτελέσουν ένα παράγοντα πρόκλησης αύξησης της ποσότητας σακχάρου στο αίμα και να κάνουν πιο δύσκολο τον έλεγχο του διαβήτη.

Άλλα στοματικά προβλήματα που συνδέονται με το διαβήτη περιλαμβάνουν: μυκητιασική στοματίτιδα, μια μόλυνση που προκαλείται από μύκητες που αναπτύσσονται στο στόμα, και ξηροστομία που μπορεί να προκαλέσει πόνο, έλκη, λοιμώξεις και τερηδόνα.

Πώς μπορώ να βοηθήσω την πρόληψη οδοντικών προβλημάτων που σχετίζονται με το διαβήτη;
Πρώτα απ' όλα, με τον έλεγχο του επιπέδου της γλυκόζης σας. Στη συνέχεια, με καλή φροντίδα και περιποίηση των δοντιών και των ούλων σας, σε συνδυασμό με τακτικό έλεγχο στον οδοντίατρο κάθε έξι μήνες. Για την πρόληψη της μυκητιασικής στοματίτιδας, μιας μυκητιασικής λοίμωξης, χρειάζεται καλός γλυκαιμικός έλεγχος, αποφυγή του καπνίσματος και, εάν φοράτε τεχνητές οδοντοστοιχίες, να τις καθαρίζετε καθημερινά. Η καλή ρύθμιση του σακχάρου του αίματος μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη ή στην ανακούφιση της ξηροστομίας που προκαλείται από το διαβήτη.

Τί πρέπει να περιμένω στον οδοντιατρικό μου έλεγχο; Πρέπει να πω στον οδοντίατρό μου για το Διαβήτη μου;
Οι άνθρωποι με διαβήτη έχουν ιδιαίτερες ανάγκες και ο οδοντίατρός σας είναι σωστά εξοπλισμένος για την αντιμετώπισή τους με τη βοήθειά σας. Κρατήστε τον οδοντίατρό σας ενήμερο για οποιεσδήποτε αλλαγές στην κατάστασή σας και οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να παίρνετε. Αναβάλετε οποιαδήποτε μη επείγουσα οδοντιατρική επέμβαση αν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας δεν είναι υπό έλεγχο.

Σχετικοί Οδηγοί

Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας

Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας

Μάθετε τις συνιστώμενες τεχνικές για βέλτιστο καθαρισμό. Παρακολουθήστε το βίντεο «Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας»
ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.