Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Περιοδοντική Νόσος και Καρδιαγγειακή Νόσος

Η καρδιαγγειακή νόσος επηρεάζει την καρδιά ή / και τα αιμοφόρα αγγεία. Περισσότερα από 50 εκατομμύρια Αμερικανοί αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά προβλήματα και οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι τη στιγμή διάγνωσης ενός καρδιακού προβλήματος, η βασική αιτία (αθηροσκλήρωση) συνήθως είναι αρκετά προχωρημένη. Γι’ αυτό το λόγο, η πρόληψη μέσω της αλλαγής των παραγόντων κινδύνου, όπως η υγιεινή διατροφή, η σωματική άσκηση και η διακοπή του καπνίσματος, είναι το κλειδί.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η περιοδοντίτιδα μπορεί να σχετίζεται με την ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου. Μια θεωρία είναι ότι οι φλεγμονώδεις πρωτεΐνες και τα βακτήρια του περιοδοντικού ιστού εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και προκαλούν διάφορες διαταραχές στο καρδιαγγειακό σύστημα. Μια πρόσφατη μελέτη εξέτασε την παρουσία βακτηρίων, που σχετίζονται με την πρόκληση περιοδοντίτιδας και την πάχυνση του τοιχώματος των αγγείων, που παρατηρείται συχνά στις καρδιακές παθήσεις. Μετά την εξέταση περισσότερων από 650 ατόμων, οι ερευνητές συμπέραναν ότι το αυξημένο επίπεδο της πάχυνσης των αγγείων συνδέεται με την παρουσία των ίδιων βακτηρίων που βρίσκονται στην οδοντική πλάκα και προκαλούν περιοδοντίτιδα.

Πολλές πτυχές της υγείας σας θα πρέπει να συνυπολογίζονται κατά την αξιολόγηση της περιοδοντικής σας κατάστασης και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων θεραπευτικών σχεδίων. Για όσους βρίσκονται σε κίνδυνο για την ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου ή άτομα που ήδη πάσχουν από αυτήν, θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη οι παρακάτω κρίσιμοι παράγοντες: η βαρύτητα της νόσου, η διάρκεια της νόσου, η παρουσία άλλων παθήσεων, όπως ο διαβήτης, που μπορεί να επηρεάσει την καρδιαγγειακή νόσο, και η παρουσία άλλων ταυτόχρονων παραγόντων κινδύνου για περιοδοντικές ασθένειες. Επιπλέον, ο οδοντίατρος μπορεί να επικοινωνεί με το γιατρό σας για να καθορίσει τη θεραπεία για την κατάστασή σας και τη γενική κατάσταση υγείας σας.

Η μείωση των βακτηρίων και η εξάλειψη του βιοϋμενίου, τόσο πάνω όσο και κάτω από την παρυφή των ούλων, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι τις στοματικής και συστηματικής υγείας σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την παραδοσιακή μέθοδο της αποτρύγωσης/απόξεσης ρίζας σε συνδυασμό με την εξαιρετική φροντίδα στο σπίτι. Οι οδηγίες στοματικής υγιεινής αποτελούν σημαντικό μέρος του σχεδίου θεραπείας για όλους τους ασθενείς, ιδιαίτερα για ασθενείς υψηλού κινδύνου, όπως αυτοί με τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Η θεραπεία πρέπει να επικεντρωθεί στην πρόληψη της περιοδοντικής νόσου και της στοματικής φλεγμονής, η οποία είναι απαραίτητη για τον έλεγχο των στοματικών επιπλοκών που σχετίζονται με καρδιαγγειακά νοσήματα. Και επειδή γνωρίζουμε ότι η βακτηριακή πρόκληση είναι παράγοντας κινδύνου για την ουλίτιδα , ακόμη και για υγιή άτομα, οι ασθενείς πρέπει να ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα τακτικά και να βουρτσίζουν τα δόντια τους δύο φορές την ημέρα με μια οδοντόπαστα που προσφέρει αντιβακτηριακή προστασία.

Σχετικά Βίντεο

Σχετικοί Οδηγοί

Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας

Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας

Μάθετε τις συνιστώμενες τεχνικές για βέλτιστο καθαρισμό. Παρακολουθήστε το βίντεο «Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας»
Αξιολόγηση της Φρεσκάδας της Αναπνοής

Αξιολόγηση της Φρεσκάδας της Αναπνοής

Πόσο δροσερή είναι η αναπνοή σας; Ανακαλύψτε το με μια επίσκεψη στο Ινστιτούτο Δροσερής Αναπνοής.
Η Τέχνη του Βουρτσίσματος

Η Τέχνη του Βουρτσίσματος

Διασκεδάστε ελέγχοντας τις δεξιότητές σας στο βούρτσισμα με την τρισδιάστατη οδοντόβουρτσα.
ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.