Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Η Περιοδοντική νόσος και η παχυσαρκία

Πολλοί επαγγελματίες του ιατρικού τομέα θεωρούν ότι η παχυσαρκία είναι μια χρόνια πάθηση. Είναι εμφανές ότι η παχυσαρκία βρίσκεται σε έξαρση στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ότι όλο και νεότερα μέλη της της παγκόσμιας κοινότητας γίνονται παχύσαρκα λόγω της κακής διατροφής και των κακών διατροφικών συνηθειών. Έρευνες έχουν δείξει ότι η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο για υπέρταση, διαβήτη τύπου 2, αρθρίτιδα, καρδιοαγγειακή νόσο, αναπνευστικά προβλήματα, και καρκίνο του ενδομητρίου, του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου. Επίσης, έχει φανεί σε μια πρόσφατη ερευνητική μελέτη ότι η παχυσαρκία αυξάνει επίσης τον κίνδυνο για περιοδοντική νόσο, και μπορεί να είναι η αντίσταση στην ινσουλίνη που ρυθμίζει τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και της περιοδοντικής νόσου. Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι τα άτομα με αυξημένο δείκτη σωματικής μάζας (ΔΣΜ) παράγουν υψηλότερα επίπεδα φλεγμονωδών πρωτεϊνών.

Το ποσοστό των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων αφορά περισσότερο από το 60 τοις εκατό των Αμερικανών ενηλίκων. Το ποσοστό αυτό είναι ακόμα υψηλότερο για ορισμένους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου, όπως γυναίκες αφρικανικής-αμερικανικής καταγωγής, με αποτέλεσμα αυτά τα άτομα να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για διαβήτη και καρδιαγγειακή νόσο. Ορισμένες αρχές εκτιμούν ότι οι δύο στους τρεις Αμερικανούς είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και οι προβλέψεις των τάσεων παχυσαρκίας για το μέλλον δείχνουν αύξηση στην συχνότητα εμφάνισης της παχυσαρκίας στο γενικό πληθυσμό.

Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να κατανοήσει την επιδημία της παχυσαρκίας και να λάβει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του θέματος, τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τα μέλη της οικογένειας τους που είναι παχύσαρκοι. Η καλή διατροφή και η άσκηση θα πρέπει να τονίζονται και ο κόσμος θα πρέπει να ενημερώνεται για το ρόλο που η παχυσαρκία μπορεί να διαδραματίσει στην ανάπτυξη του διαβήτη, της καρδιαγγειακής νόσου και του καρκίνου.

Ο οδοντίατρος θα πρέπει να λαμβάνει το λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και να εξετάζει κάθε ιατρικό θέμα που ενδέχεται να σχετίζεται με την παχυσαρκία, και να παραπέμπει τον ασθενή στον γιατρό του για παρακολούθηση. Η στοματική υγεία θα πρέπει επίσης να αξιολογείται και η θεραπεία που θα ακολουθηθεί να γίνεται με βάση τη διάγνωση. Επίσης θα πρέπει να δίνεται έμφαση στη μείωση της πλάκας και των φλεγμονών που σχετίζονται με αυτήν, τόσο πάνω όσο και κάτω από την παρυφή των ούλων. Η στοματική φροντίδα στο σπίτι θα πρέπει να ενισχύεται, και οι ασθενείς να ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα τακτικά και να βουρτσίζουν τα δόντια τους δύο φορές την ημέρα με μια οδοντόπαστα που προσφέρει αντιβακτηριακή προστασία.

© Copyright 2009 Colgate-Palmolive Company

Αναφορά:
1. Grand Γύροι στη Στοματική και Συστημική Ιατρική Vol.1, NO 2, 2006, σελ. 36 - 47

Σχετικά Βίντεο

Σχετικοί Οδηγοί

Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας

Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας

Μάθετε τις συνιστώμενες τεχνικές για βέλτιστο καθαρισμό. Παρακολουθήστε το βίντεο «Πώς να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας»
Αξιολόγηση της Φρεσκάδας της Αναπνοής

Αξιολόγηση της Φρεσκάδας της Αναπνοής

Πόσο δροσερή είναι η αναπνοή σας; Ανακαλύψτε το με μια επίσκεψη στο Ινστιτούτο Δροσερής Αναπνοής.
Η Τέχνη του Βουρτσίσματος

Η Τέχνη του Βουρτσίσματος

Διασκεδάστε ελέγχοντας τις δεξιότητές σας στο βούρτσισμα με την τρισδιάστατη οδοντόβουρτσα.
ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.