Κέντρο Στοματικής και Οδοντικής Υγείας

Ανακαλύψτε τις θεμελιώδεις αρχές της οδοντικής φροντίδας από το βούρτσισμα έως την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής.

<span style='font-size:13px; line-height:14px;'>Ιατρικές Παθήσεις και Φροντίδα της Στοματικής και Οδοντικής Υγείας</span>

Κατανοήστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών μελών της οικογένειας σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οδοντική Υγεία Ανάλογα με την Ηλικία

Ενημερωθείτε σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε κοινές αλλά και σε νέες θεραπείες για ομορφότερο χαμόγελο.

Αισθητική Οδοντιατρική

Πρωτοποριακές οδοντόκρεμες για πιο καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Οδοντόκρεμες

Μια οδοντόβουρτσα για κάθε χαμόγελο, ειδικά σχεδιασμένη για ευκολία στον χειρισμό και άριστα αποτελέσματα.

Οδοντόβουρτσες

Τα προϊόντα της Colgate για τα παιδιά κάνουν το καθημερινό βούρτσισμα παιχνίδι.

Η Colgate για τα Παιδιά

Προϊόντα στοματικής φροντίδας που διατίθενται αποκλειστικά μέσω των επαγγελματιών οδοντικής υγείας.

Οδοντιατρικά προϊόντα

Επιλέξτε το στοματικό διάλυμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Στοματικά Διαλύματα

Πληροφορίες για το Οδοντικό Νήμα Colgate.

Οδοντικό Νήμα

Κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα. Η Colgate προσφέρει μια λύση για κάθε χαμόγελο.

Αναζήτηση με βάση το Αποτέλεσμα
Μέγεθος γραμματοσειράς

Γιατί το Παιδί σας Μπορεί να Χρειάζεται Μηχανισμό Διατήρησης Χώρου

Τα παιδιά μπορεί να χρειαστούν μηχανισμό διατήρησης χώρου σε περίπτωση πρόωρης απώλειας δοντιού ή εξαγωγής νεογιλού (πρώτου) δοντιού λόγω τερηδόνας. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα ενός μηχανισμού διατήρησης χώρου και πώς αυτός μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της οδοντικής υγείας του παιδιού σας.

Ο μηχανισμός διατήρησης χώρου είναι μια συσκευή που κατασκευάζεται από τον οδοντίατρο ή τον ορθοδοντικό από ακρυλικό ή μεταλλικό υλικό, ειδικά προσαρμοσμένη στη μορφολογία των δοντιών του παιδιού. Μπορεί να είναι αφαιρούμενος ή σταθερά τοποθετημένος στο στόμα του παιδιού. Ο σκοπός του είναι να διατηρεί τον απαραίτητο χώρο που θα επιτρέψει στο μόνιμο δόντι να βγει στη σωστή θέση. Τα νεογιλά δόντια είναι σημαντικά για την ανάπτυξη των οδοντοστοιχιών, των γναθιαίων οστών και των μυών, ενώ βοηθούν τα μόνιμα δόντια να βγουν στη σωστή θέση μετά την απώλεια των νεογιλών. Εάν δεν διατηρηθεί ο απαραίτητος χώρος, τότε τα δόντια μπορεί να μετακινηθούν και να χρειαστεί ορθοδοντική θεραπεία. Ο μηχανισμός διατήρησης χώρου δεν απαιτείται σε όλες τις περιπτώσεις πρόωρης απώλειας νεογιλού δοντιού ή απώλειας λόγω τερηδόνας. Ο οδοντίατρος ή ο ορθοδοντικός σας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν το παιδί σας χρειάζεται αυτόν τον μηχανισμό.

Τύποι Μηχανισμών Διατήρησης Χώρου
Υπάρχουν δύο τύποι μηχανισμών διατήρησης χώρου για παιδιά: οι αφαιρούμενοι και οι σταθεροί.

  1. Αφαιρούμενοι – Οι αφαιρούμενοι μηχανισμοί διατήρησης χώρου μοιάζουν με ορθοδοντικές συσκευές και συνήθως κατασκευάζονται από ακρυλικό υλικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται η τοποθέτηση ενός τεχνητού δοντιού που θα καλύψει το κενό που πρέπει να παραμείνει ελεύθερο για να βγει το νέο δόντι.
  2. Σταθεροί – Οι τέσσερις τύποι σταθερών μηχανισμών διατήρησης χώρου είναι οι εξής: οι μηχανισμοί μονόπλευρης εφαρμογής, η κορώνα και ο δακτύλιος, το περιφερικό υπερώας και το γλωσσικό τόξο.

Οι μηχανισμοί διατήρησης χώρου μονόπλευρης εφαρμογής και η κορώνα και ο δακτύλιος τοποθετούνται στη μία πλευρά της οδοντοστοιχίας, διατηρώντας τον χώρο ελεύθερο για το δόντι. Τοποθετούνται εξωτερικά του δοντιού και συνδέονται με έναν μεταλλικό δακτύλιο που προστατεύει τον ελεύθερο χώρο. Η κορώνα είναι μια θήκη που καλύπτει το δόντι και συνδέεται με έναν δακτύλιο, διασφαλίζοντας τον απαραίτητο χώρο για το νέο δόντι.

Το περιφερικό υπερώας χρησιμοποιείται συνήθως για τον πρώτο μόνιμο γομφίο που δεν έχει βγει ακόμα. Πρόκειται για έναν πιο περίπλοκο μηχανισμό, αφού η απόληξη του μετάλλου εισάγεται στη γραμμή του ούλου για να διατηρεί ελεύθερο το κενό. Ο οδοντίατρος πρέπει να ελέγχει την ανάπτυξη του μόνιμου γομφίου με τον μηχανισμό διατήρησης χώρου για να διασφαλίσει ότι βγαίνει στη σωστή θέση.

Το γλωσσικό τόξο εφαρμόζεται και στις δύο πλευρές της οδοντοστοιχίας, μπορεί να επικολληθεί στον γομφίο και να συνδεθεί μέσω σύρματος με το εσωτερικό των δοντιών της κάτω γνάθου. Συνήθως χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πολλαπλής απώλειας δοντιών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η απουσία δοντιών οφείλεται σε συγγενείς παθήσεις και μπορεί να απαιτεί την εφαρμογή μερικής τεχνητής οδοντοστοιχίας και όχι έναν μηχανισμό διατήρησης χώρου. Για αυτό είναι σημαντικό να ζητήσετε τη συμβουλή του οδοντιάτρου σας.

Μετά την τοποθέτηση του Μηχανισμού Διατήρησης Χώρου
Μετά την τοποθέτηση του μηχανισμού που έχει κατασκευαστεί από τον οδοντίατρο ή τον ορθοδοντικό, το παιδί μπορεί να χρειαστεί μερικές ημέρες για να τον συνηθίσει, είτε πρόκειται για αφαιρούμενο είτε για σταθερό μηχανισμό. Ο οδοντίατρος πρέπει να ενημερώσει το παιδί και τους γονείς σχετικά με τους κατάλληλους τρόπους ενδελεχούς καθαρισμού του μηχανισμού, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία του ιστού των ούλων, καθώς και η αποφυγή δημιουργίας οδοντικής πλάκας. Επίσης, πρέπει να ακολουθούνται οι σωστές οδηγίες βουρτσίσματος και χρήσης οδοντικού νήματος για την τήρηση της καλής στοματικής υγιεινής.

Αν ο μηχανισμός διατήρησης χώρου είναι σταθερός, θα πρέπει να αποφεύγονται οι τροφές που απαιτούν έντονη μάσηση και οι τροφές που περιέχουν ζάχαρη, όπως οι τσίχλες και οι καραμέλες, καθώς μπορεί να τον χαλαρώσουν ή ακόμα και να κολλήσουν στον μηχανισμό. Επίσης, ο μηχανισμός δεν πρέπει να πιέζεται ούτε να σπρώχνεται με τη γλώσσα ή τα δάκτυλα, καθώς μπορεί να χαλαρώσει ή να καμφθεί.

Το παιδί πρέπει να επισκέπτεται σε τακτική βάση τον οδοντίατρο ή τον ορθοδοντικό ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη της θεραπείας και να μην παραλείπει τον εξαμηνιαίο επαγγελματικό καθαρισμό των δοντιών του.

© Copyright 2011 Colgate-Palmolive Company

ColgatePalmolive.gr  |  Colgate.com.gr  |  Η Εταιρεία μας  |  Τα Προϊόντα μας  |  Νομικά Θέματα  |  Επικοινωνία  |  Πολιτική της Colgate-Palmolive σχετικά με τα cookies
© Colgate-Palmolive Company. All rights reserved.
Βλέπετε την Ελληνική ιστοσελίδα.