Badge field

Εναλλακτικές για να βελτιώσω το χαμογελό μου

Published date field

Η λεύκανση δεν συνιστάται εάν έχετε σφραγίσματα στο χρώμα των δοντιών σας, στεφάνες, θήκες ή όψεις σε μπροστινά δόντια, καθώς η λεύκανση δεν θα αλλάξει το χρώμα των υλικών αυτών, με αποτέλεσμα τα δόντια αυτά να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα δόντια σας στα οποία η λεύκανση είχε αποτέλεσμα. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε άλλες επιλογές με τον οδοντίατρό σας, όπως η προστομιακή επικάλυψη με επένδυση ή προστομιακή επικάλυψη με ρητίνες.

Η προστομιακή επικάλυψη με επένδυση (όψεις) είναι λεπτά στρώματα από πορσελάνη ή συνθετικό υλικο κολλημένα στο μπροστινό μέρος των δοντιών σας. Για δόντια που έχουν σοβαρές δυσχρωμίες, έχουν χάσει κάποιο κομματάκι ή δεν έχουν καλό σχήμα, δημιουργούν ένα ανθεκτικό και ευχάριστο χαμόγελο. Η προστομιακή επικάλυψη με επένδυση είναι δύσκολο να λεκιάσει, γι' αυτό είναι δημοφιλή για τους ανθρώπους που αναζητούν ένα τέλειο χαμόγελο.

Υπάρχουν δύο είδη προστομιακής επικάλυψης με επένδυση:

  • Πορσελάνινες όψεις (έμμεση), οι οποίες πρέπει πρώτα να κατασκευαστούν σ' ένα οδοντοτεχνικό εργαστήριο έτσι ώστε να ταιριάζουν στα δόντια σας και απαιτούν δύο επισκέψεις στον οδοντίατρο. Μια πορσελάνινη προστομιακή επικάλυψη κοστίζει μεταξύ $ 900 - $ 2.500 ανά δόντι και διαρκεί από 10 έως 15 χρόνια ή και περισσότερο
  • Συνθετικές όψεις (άμεση), στην οποία η όψη προσκολλάται στο δόντι σας σε μια μόνο επίσκεψη. Η προστομιακή επικάλυψη με συνθετικές όψεις κοστίζει λιγότερο, περίπου $ 250 ανά δόντι, αλλά διαρκεί μόνο για πέντε έως επτά έτη

Η προστομιακή επικάλυψη χρησιμοποιεί σύνθετη ρητίνη για την αποκατάσταση κατεστραμμένων ή σπασμένων δοντιών, ώστε να καλυφθούν τυχόν κενά και να αναδιαμορφωθεί ή επαναχρωματιστεί το χαμόγελό σας. Μετά την εφαρμογή ενός πολύ ήπιου διαλύματος αδροποίησης που κάνει ελαφρώς πιο άγρια την επιφάνεια των δοντιών σας ώστε να επιτρέψει στο υλικό συγκόλλησης να προσκολλήσει, ο οδοντίατρος εφαρμόζει τη ρητίνη και την σμιλεύει, χρωματίζει και διαμορφώνει ώστε να είναι το αποτέλεσμα ωραίο. Ένα φως υψηλής έντασης σκληραίνει το υλικό, το οποίο στο τελευταίο στάδιο γυαλίζεται.

  • Πολλοί άνθρωποι προτιμούν την προστομιακή επικάλυψη από τα σφραγίσματα με αμάλγαμα αργύρου καθώς φαίνεται πιο φυσική - και το υλικό μπορεί να ταιριάξει με το φυσικό χρώμα των δοντιών σας
  • Το μειονέκτημα της προστομιακής επικάλυψης σε σχέση με τα σφραγίσματα με αμάλγαμα αργύρου είναι ότι κοστίζουν περισσότερο (από $ 300 - $ 600 ανά δόντι), και επειδή είναι πορώδης, οι καπνιστές θα δουν να κιτρινίζουν.

Ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας πει εάν είστε καλός υποψήφιος για προστομιακή επικάλυψη.

Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να προωθήσει την κατανόηση και την ενημέρωση σχετικά με θέματα γενικής στοματικής υγιεινής. Δεν έχει ως στόχο να υποκαταστήσει τις συμβουλές, τη διάγνωση ή τη θεραπεία από επαγγελματίες. Να συμβουλεύεστε πάντα τον οδοντίατρό σας ή άλλο πιστοποιημένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με ασθένειες ή θεραπείες.