πρόσωπο που χαμογελά μπροστά από ένα φορητό υπολογιστή
Badge field

Πώς να αποκτήσετε τέλειο χαμόγελο για την κάμερα;

Χαμογελάστε, είστε μπροστά στην κάμερα! Όταν το πρόγραμμα της ημέρας σας είναι γεμάτο με τηλεδιασκέψεις ή διαδικτυακά μαθήματα, ενδεχομένως να αντιλαμβάνεστε περισσότερο από ποτέ πόση σημασία έχει το χαμόγελό σας. Παρότι οι υπηρεσίες βιντεοκλήσης είναι ένα εξαιρετικό μέσο επικοινωνίας, ίσως να μην έχετε συνηθίσει να βλέπετε τον εαυτό σας σε τέτοιο βαθμό. Ίσως προσέξετε ένα παλιό σφράγισμα ή σκεφτείτε ότι τα δόντια σας θα μπορούσαν να είναι πιο λευκά. Σε κάθε περίπτωση, η απόκτηση του ιδανικού χαμόγελου δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση.

Τέλειο χαμόγελο σε κάθε φωτογραφία

Το φυσικό χαμόγελο αποτελεί ιδανικό τρόπο για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής σας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη δημιουργία καλών πρώτων εντυπώσεων ενώ παράλληλα μπορείτε να καμαρώνετε για τις φωτογραφίες που βγάζετε. Για ένα χαμόγελο έτοιμο για την κάμερα την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε βιντεοκλήση ή που θα θελήσετε να βγάλετε μια φωτογραφία, θυμηθείτε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Σκεφτείτε κάτι που σας φέρνει χαμόγελο στα χείλη ή σας κάνει να γελάτε.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο φωτισμός είναι ικανοποιητικός.
  • Τοποθετήστε την κάμερα στο ύψος των ματιών.
  • Χαλαρώστε και διασκεδάστε!

Η τακτική στοματική φροντίδα είναι επίσης απαραίτητη για ένα υγιές χαμόγελο. Το βούρτσισμα με φθοριούχο οδοντόκρεμα δύο φορές την ημέρα, ο καθημερινός καθαρισμός των μεσοδόντιων διαστημάτων και η κατανάλωση υγιεινών τροφών συμβάλουν στη διατήρηση της στοματικής σας υγείας. Αλλά τι γίνεται αν αναζητάτε λύσεις περισσότερο κοσμητικής φύσης για το χαμόγελό σας;

Πώς θα τελειοποιήσω το χαμόγελό μου;

Είτε το ιδανικό χαμόγελό για εσάς αφορά πεντακάθαρα λευκά είτε τέλεια ίσια δόντια, συμβουλευτείτε έναν οδοντίατρο ώστε να επιλέξετε την καταλληλότερη θεραπεία σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Θα σας προτείνουν ασφαλείς και αποτελεσματικές επιλογές για ένα υγιές χαμόγελο το οποίο θα μπορείτε να απολαμβάνετε τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές μεθόδους λεύκανσης και άλλες θεραπείες που θα σας χαρίσουν το χαμόγελο των ονείρων σας:

  • Λεύκανση δοντιών χωρίς συνταγή: Μπορείτε να αποκτήσετε ένα λευκό χαμόγελο στο σπίτι χάρη στις ταινίες και τα τζελ λεύκανσης. Αναζητήστε προϊόντα που φέρουν τη σφραγίδα έγκρισης του Ε.Ο.Φ και φροντίστε να ακολουθείτε σωστά τις οδηγίες. Αν αισθανθείτε πόνο κατά την εφαρμογή προϊόντων λεύκανσης δοντιών που χορηγούνται χωρίς συνταγή, διακόψτε αμέσως τη χρήση τους και επικοινωνήστε με έναν οδοντίατρο.
  • Επαγγελματικές θεραπείες λεύκανσης: Αν τα δόντια σας έχουν αποχρωματιστεί χωρίς να έχετε επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σπίτι, ίσως η λεύκανση στο οδοντιατρείο να είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς. Για την επαγγελματική λεύκανση των δοντιών συνήθως αρκούν ένα ή δύο ραντεβού ενώ μπορεί να σας συνταγογραφηθούν δίσκοι λεύκανσης για το σπίτι, ώστε να διασφαλιστεί η διάρκεια των αποτελεσμάτων.
  • Όψεις: Διορθώστε τα σπασμένα, ραγισμένα και λεκιασμένα δόντια χρησιμοποιώντας οδοντικές όψεις. Πρόκειται για λεπτά κελύφη από πορσελάνη ή συνθετική ρητίνη, ειδικά κατασκευασμένα για να εφαρμόζουν στα ταλαιπωρημένα δόντια, χαρίζοντας όμορφο χαμόγελο. Οι όψεις φαίνονται φυσικές και αντέχουν πάνω από δέκα χρόνια. Είναι μια εναλλακτική λύση στην αφαίρεση δοντιών ενώ η διαδικασία δεν απαιτεί αναισθησία.
  • Ευθυγραμμιστές δοντιών: Αν θέλετε ίσια δόντια, ίσως οι διαφανείς ευθυγραμμιστές δοντιών να είναι αυτό που χρειάζεται το χαμόγελό σας, ιδιαίτερα αν θέλετε να αποφύγετε τα σιδεράκια. Η διάρκεια της θεραπείας με διαφανείς ευθυγραμμιστές είναι εξίσου μεγάλη, αλλά τα αποτελέσματα μπορούν να αντέξουν μια ολόκληρη ζωή.

Καθώς οι τηλεδιασκέψεις αρχίζουν και γίνονται ο κανόνας, αυτό που έχει σημασία είναι να αισθάνεστε αυτοπεποίθηση με το χαμόγελό σας. Όποιο κι αν είναι το ιδανικό χαμόγελο για εσάς, έχετε στη διάθεσή σας πλήθος προσιτών και αποτελεσματικών επιλογών. Απευθυνθείτε σε οδοντίατρο ώστε να ενημερωθείτε σχετικά με τις καλύτερες επιλογές που θα σας χαρίσουν ένα χαμόγελο με το οποίο θα μπορείτε να νιώθετε άνετα μπροστά στην κάμερα.

Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να προωθήσει την κατανόηση και την ενημέρωση σχετικά με θέματα γενικής στοματικής υγιεινής. Δεν έχει ως στόχο να υποκαταστήσει τις συμβουλές, τη διάγνωση ή τη θεραπεία από επαγγελματίες. Να συμβουλεύεστε πάντα τον οδοντίατρό σας ή άλλο πιστοποιημένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με ασθένειες ή θεραπείες.