Ο Μεσήλικας χαμογελά έξω

Πώς να λευκάνω τη θήκη των δοντιών;

Ποια είναι τα διαθέσιμα είδη προϊόντων λεύκανσης δοντιών;

Τα περισσότερα λευκαντικά εντάσσονται σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Στιλβωτικά και πάστες δοντιών. Αυτά τα είδη οδοντόκρεμας και προϊόντων λεύκανσης δεν αλλάζουν το χρώμα του σμάλτου, όμως απομακρύνουν τους μικρούς λεκέδες αναδεικνύοντας έτσι ένα ομορφότερο και πιο λευκό χαμόγελο.
  • Μη συνταγογραφούμενα προϊόντα λεύκανσης. Αυτά τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα περιέχουν λευκαντικούς παράγοντες όπως υπεροξείδιο του υδρογόνου ή υπεροξείδιο του καρβαμιδίου και κυκλοφορούν σε μορφή οδοντόκρεμας, τζελ, δίσκων, στυλό ή ταινιών λεύκανσης. Λευκαίνουν την επιφάνεια του σμάλτου και ενδεχομένως και τα δόντια, κατά μερικές αποχρώσεις, σε βάθος χρόνου.
  • Επαγγελματικές θεραπείες λεύκανσης. Για εντυπωσιακά αποτελέσματα, ζητήστε από τον οδοντίατρό σας να σας συμβουλεύσει σχετικά με τις επαγγελματικές θεραπείες λεύκανσης, στο οδοντιατρείο και στο σπίτι. Οι επαγγελματικές επιλογές βασίζονται σε προϊόντα λεύκανσης με ισχυρότερη δράση, ενώ ο οδοντίατρός σας παρακολουθεί καθ' όλη τη διάρκεια της θεραπείας το χρώμα των δοντιών, επιτυγχάνοντας έτσι την επιθυμητή απόχρωση. Ο οδοντίατρος διαμορφώνει το πρόγραμμα ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες σας, γεγονός που καθιστά αυτή τη μέθοδο ασφαλέστερη από οποιαδήποτε άλλη.

Μπορούν τα προϊόντα λεύκανσης δοντιών να αλλοιώσουν το χρώμα της θήκης σας;

Οι περισσότερες στεφάνες (θήκες) είναι κατασκευασμένες από πορσελάνη ή σύνθετη πορσελάνη. Οι θεραπείες λεύκανσης δεν επιδρούν πάνω σε αυτά τα είδη υλικών. Ωστόσο, οι θήκες διατηρούν το αρχικό τους χρώμα. Επομένως, αν παρατηρήσετε ότι τα φυσικά σας δόντια κιτρινίζουν ή εμφανίζουν λεκέδες, στόχος σας θα είναι να τα λευκάνετε, ώστε το χρώμα τους να ταιριάζει περισσότερο με αυτό της λευκής στεφάνης. σας.

Γιατί η θήκη σας δείχνει πιο λευκή από τα φυσικά σας δόντια;

Όταν ο οδοντίατρος τοποθετεί τη θήκη, φροντίζει το χρώμα της να ταιριάξει με εκείνο των φυσικών δοντιών. Με την πάροδο του χρόνου, τα φυσικά σας δόντια μπορεί να αρχίσουν να κιτρινίζουν ή να λεκιάζουν. Έτσι είναι η ζωή. Η θήκη όμως κρατάει το χρώμα της. Έτσι μπορεί να φαίνεται πιο λευκή από τα γύρω δόντια. Ευτυχώς, η θήκη σας δεν αποχρωματίζεται όπως το φυσικό σμάλτο.

Αν επιθυμείτε να λευκάνετε τα δόντια σας και να τοποθετήσετε μία ή περισσότερες θήκες, απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας για να ενημερωθείτε σχετικά με τις ιδανικές θεραπευτικές λύσεις για να αποκτήσετε και να διατηρήσετε ένα λαμπερό χαμόγελο.

Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να προωθήσει την κατανόηση και την ενημέρωση σχετικά με θέματα γενικής στοματικής υγιεινής. Δεν έχει ως στόχο να υποκαταστήσει τις συμβουλές, τη διάγνωση ή τη θεραπεία από επαγγελματίες. Να συμβουλεύεστε πάντα τον οδοντίατρό σας ή άλλο πιστοποιημένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με ασθένειες ή θεραπείες.