Μια νεαρή γυναίκα που χαμογελά έξω

Είναι η λεύκανση δοντιών με χρήση led τεχνολογιάς για εσάς;

Οι επιλογές λεύκανσης των δοντιών που διατίθενται στις μέρες μας είναι πολυάριθμες. Από ταινίες και τζελ λεύκανσης στο φαρμακείο μέχρι θεραπείες στο οδοντιατρείο, καθώς και όλες οι ενδιάμεσες λύσεις. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η λεύκανση δοντιών με χρήση τεχνολογίας LED. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ανακαλύψτε αν είναι κατάλληλη για εσάς.

Πώς λειτουργούν τα συστήματα λεύκανσης με τεχνολογία LED

Τα αρχικά LED (light-emitting diode) αναφέρονται στη δίοδο εκπομπής φωτός. Πρόκειται για έναν τύπο φωτός που χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση των λευκαντικών ουσιών των δοντιών. Το διάλυμα χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα δίσκο στόματος που εφαρμόζει πάνω από τα μπροστινά δόντια σας. Το φως LED ενεργοποιεί το διάλυμα λεύκανσης. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί λευκαντικοί παράγοντες. Τα διαλύματα με βάση λευκαντικές ουσίες αφαιρούν τις κηλίδες πάνω και κάτω από την επιφάνεια των δοντιών σας. Από την άλλη, τα μη λευκαντικά προϊόντα λειτουργούν μόνο σε επιφανειακούς λεκέδες. Ο τύπος των συστατικών και η ισχύς τους ποικίλλουν μεταξύ των προϊόντων. Μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα συστήματα λεύκανσης με τεχνολογία LED από το κατάστημα ή τον οδοντίατρό σας για οικιακή χρήση. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη διαδικασία λεύκανσης με τεχνολογία LED από τον οδοντίατρό σας, η οποία είναι ισχυρότερη από ποιοδήποτε άλλο μέσο. Το σύστημα περιλαμβάνει συνήθως διάφορα φιαλίδια λευκαντικού παράγοντα, εφαρμογείς, στοματικούς δίσκους και φως LED για θεραπείες που διαρκούν μερικές ημέρες.

Ασφάλεια των συστημάτων λεύκανσης δοντιών με τεχνολογία LED

Είναι η λεύκανση με LED ασφαλής; Ως επί το πλείστον, θεωρείται ασφαλής. Υπάρχει πιθανότητα να προκύψει ευαισθησία με αυτή τη μέθοδο λεύκανσης δοντιών. Αυτή εξαρτάται από τον τύπο του διαλύματος τζελ (λευκαντικός παράγοντας) που θα χρησιμοποιηθεί, την ισχύ του και τον τρόπο χρήσης. Όσον αφορά την ευαισθησία των δοντιών, αυτή καθεαυτή, επηρεάζει τον καθένα ξεχωριστά. Γι' αυτό είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες και να τις χρησιμοποιείτε σύμφωνα με τις σχετικές υποδείξεις.

Διαφορά μεταξύ συστημάτων λεύκανσης με τεχνολογία LED και άλλων οικιακών θεραπειών

Ποιο σύστημα λεύκανσης με τεχνολογία LED θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα; Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Τα αποτελέσματα θα εξαρτηθούν από τη φυσική απόχρωση των δοντιών σας, την ποσότητα του λευκαντικού τζελ που θα χρησιμοποιηθεί και τη διάρκεια της θεραπείας σας. Φαίνεται πως η διαδικασία λεύκανσης με τεχνολογία LED στο οδοντιατρείο έχει καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι οι οικιακές θεραπείες.

Και όσον αφορά τις άλλες οικιακές θεραπείες; Αν σκέφτεστε να δοκιμάσετε μια θεραπεία στο σπίτι χωρίς τη χρήση τεχνολογίας LED, μπορούμε να σας πούμε τα εξής. Τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, όπως ταινίες και οδοντόκρεμες, λευκαίνουν μονάχα την επιφάνεια των δοντιών σας. Αποδίδουν δηλαδή, όχι όμως στον ίδιο βαθμό με τα συστήματα λεύκανσης με τεχνολογία LED. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λευκαντική οδοντόκρεμα σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες λεύκανσης (όπως ένα σύστημα λεύκανσης με τεχνολογία LED).

Η λεύκανση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την τακτική στοματική φροντίδα

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι θεραπείες λεύκανσης με τεχνολογία LED δεν είναι συστήματα καθαρισμού των δοντιών. Φροντίστε να διατηρήσετε τη ρουτίνα στοματικής φροντίδας στο σπίτι σας με βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος (επίσης γνωστό ως καθαρισμός των μεσοδόντιων διαστημάτων) μετά τα γεύματα, τις επισκέψεις και τους επαγγελματικούς καθαρισμούς στον οδοντίατρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αν σκέφτεστε να φωτίσετε το χαμόγελό σας, ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι επιλογές είναι πολλές. Η τεχνολογία LED προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Η θεραπεία μπορεί να γίνει στο σπίτι ή στο οδοντιατρείο. Απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας προκειμένου να καθορίσετε ποιο σύστημα είναι αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να προωθήσει την κατανόηση και την ενημέρωση σχετικά με θέματα γενικής στοματικής υγιεινής. Δεν έχει ως στόχο να υποκαταστήσει τις συμβουλές, τη διάγνωση ή τη θεραπεία από επαγγελματίες. Να συμβουλεύεστε πάντα τον οδοντίατρό σας ή άλλο πιστοποιημένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με ασθένειες ή θεραπείες.