Επιλέγω Οδοντίατρο

Πώς θα επιλέξω οδοντίατρο; 
Συμβουλευτείτε τους ανθρώπους που εμπιστεύεστε – τους φίλους σας, την οικογένειά σας, τους γνωστούς σας, τους συναδέλφους σας, το φαρμακοποιό σας ή τον οικογενειακό σας γιατρό. Ρωτήστε τους πόσα χρόνια έχουν τον ίδιο οδοντίατρο, πόση άνεση έχουν μαζί του, σε τί οδοντίατρο πηγαίνουν –ειδικευμένο ή γενικό. Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε άνετα με τον οδοντίατρό σας.

´Aλλοι Τρόποι Επιλογής Οδοντίατρου:

  • Απευθυνθείτε στο ασφαλιστικό σας ταμείο και ενημερωθείτε για τον κατάλογο των οδοντιάτρων που βρίσκονται στην περιοχή που μένετε.
  • Απευθυνθείτε στα τοπικά ιατρικά κέντρα και ζητήστε κατάλογο των οδοντιάτρων της περιοχής σας.

Σε τί οδοντίατρο να απευθυνθώ;
Οι γενικοί οδοντίατροι μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις περιπτώσεις. Αν εμφανίσετε κάποιο δύσκολο ή ασυνήθιστο πρόβλημα, ο οδοντίατρός σας θα σας παραπέμψει στους εξειδικευμένους συναδέλφους του:

  • Οι γναθοχειρουργοί επεμβαίνουν όταν χρειαστεί να αφαιρεθεί κύστη, όγκος και δόντια. Αποκαθιστούν κατάγματα ή κάποιο πρόβλημα της γνάθου που χρειάζεται χειρουργική επέμβαση, όπως οι δυσλειτουργίες στην κροταφογναθική άρθρωση. Μπορούν επίσης να κάνουν επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής για αισθητική αποκατάσταση της γνάθου και του προσώπου.
  • Οι ορθοδοντικοί διορθώνουν τα άτακτα δόντια με σιδεράκια ή άλλους ενδοστοματικούς μηχανισμούς, ώστε να τα αποκαταστήσουν σε καλύτερη διάταξη.
  • Οι περιοδοντoλόγοι είναι οι ειδικοί για τη διάγνωση και τη θεραπεία παθήσεων των ούλων.

Σχετικά άρθρα