Πώς να επιλεξω τον κατάλληλο οδοντίατρο;
Badge field

Πώς να επιλεξω τον κατάλληλο οδοντίατρο;

Published date field

 

Πώς θα επιλέξω οδοντίατρο; 
Συμβουλευτείτε τους ανθρώπους που εμπιστεύεστε – τους φίλους σας, την οικογένειά σας, τους γνωστούς σας, τους συναδέλφους σας, το φαρμακοποιό σας ή τον οικογενειακό σας γιατρό. Ρωτήστε τους πόσα χρόνια έχουν τον ίδιο οδοντίατρο, πόση άνεση έχουν μαζί του, σε τί οδοντίατρο πηγαίνουν –ειδικευμένο ή γενικό. Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε άνετα με τον οδοντίατρό σας.

Άλλοι τρόποι επιλογής οδοντίατρου:

  • Απευθυνθείτε στο ασφαλιστικό σας ταμείο και ενημερωθείτε για τον κατάλογο των οδοντιάτρων που βρίσκονται στην περιοχή που μένετε.
  • Απευθυνθείτε στα τοπικά ιατρικά κέντρα και ζητήστε κατάλογο των οδοντιάτρων της περιοχής σας.

Σε τί οδοντίατρο να απευθυνθώ;
Οι γενικοί οδοντίατροι μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις περιπτώσεις. Αν εμφανίσετε κάποιο δύσκολο ή ασυνήθιστο πρόβλημα, ο οδοντίατρός σας θα σας παραπέμψει στους εξειδικευμένους συναδέλφους του:

  • Οι γναθοχειρουργοί επεμβαίνουν όταν χρειαστεί να αφαιρεθεί κύστη, όγκος και δόντια. Αποκαθιστούν κατάγματα ή κάποιο πρόβλημα της γνάθου που χρειάζεται χειρουργική επέμβαση, όπως οι δυσλειτουργίες στην κροταφογναθική άρθρωση. Μπορούν επίσης να κάνουν επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής για αισθητική αποκατάσταση της γνάθου και του προσώπου.
  • Οι ορθοδοντικοί διορθώνουν τα άτακτα δόντια με σιδεράκια ή άλλους ενδοστοματικούς μηχανισμούς, ώστε να τα αποκαταστήσουν σε καλύτερη διάταξη.
  • Οι περιοδοντoλόγοι είναι οι ειδικοί για τη διάγνωση και τη θεραπεία παθήσεων των ούλων.

 

Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να προωθήσει την κατανόηση και την ενημέρωση σχετικά με θέματα γενικής στοματικής υγιεινής. Δεν έχει ως στόχο να υποκαταστήσει τις συμβουλές, τη διάγνωση ή τη θεραπεία από επαγγελματίες. Να συμβουλεύεστε πάντα τον οδοντίατρό σας ή άλλο πιστοποιημένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με ασθένειες ή θεραπείες.